Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za TOTO dlžia Harry a Meghan Britom milióny! Budú to vracať roky v mega splátkach
Zdielať na

Za TOTO dlžia Harry a Meghan Britom milióny! Budú to vracať roky v mega splátkach

Archívna reportáž

Harry a Meghan sa síce porúčali za oceán, to ale neznamená, že po sebe nezanechali stopy. Konkrétne vo Veľkej Británii zanechali poriadnu sekeru. No pred dlhom sa ujsť nedá ani na koniec sveta.

Jedným z prvých krokov Meghan a Harryho, ktorý zdvihol ľuďom obočie, bola túžba presťahovať sa do samostatného sídla. Pred rokom odišli z Kensingtonského paláca, ktorý zdieľali s Kate a Williamom, do sídla Frogmore Cottage.

Frogmore im darovala kráľovná ako svadobný dar s pochopením, že tesne pred narodením Archieho zrejme zatúžili ako rodina po súkromí. No ešte predtým si vyžiadali sídlo zrekonštruovať.

Išlo o poriadne rozsiahlu rekonštrukciu pod dohľadom známej interiérovej dizajnérky Vicky Charles, a konečný účet bol dva a pol milióna libier, píše portál Mirror. Tie išli z vrecka daňových poplatníkov. Neprešiel ani rok a všetko je inak. Po odlúčení od kráľovskej rodiny sa vojvodovia zo Sussexu vzdali všetkých výhod, vrátane verejných peňazí.

​Aby sa zachovali férovo, rozhodli sa dlh voči Britom splatiť. Obrovskú sumu ale nevyplatia naraz, no aj tak sa poriadne plesknú po vrecku. Mesačne chcú vracať zhruba 20 tisíc eur, dlh by mal byť týmto tempom splatený o zhruba 11 rokov. Harry a Meghan si týmto krokom zabezpečia aj to, že kedykoľvek sa do Anglicka vrátia, Frogmore Cottage ich bude čakať. Otázkou je už len to, prečo sa rozhodli pre splátky, keď majú na účte údajne dosť peňazí na okamžité vyplatenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie