Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Angelina ide do boja! S TOUTO požiadavkou smeruje na najvyššie miesta!
Zdielať na

Angelina ide do boja! S TOUTO požiadavkou smeruje na najvyššie miesta!

Archívna reportáž

Angelina Jolie si už dlhé roky pestuje imidž filantropky, ktorá sa aktívne angažuje v otázkach práv žien a pomoci tým najohrozenejším ľudom chudobou, či chorobami. Popri vlastných rodinných problémoch sa rozhodla venovať aj problémom rodín s deťmi, ktoré v Amerike zasiahol koronavírus najviac.

Angelina Jolie si to namierila rovno tam, kde sa všetko "pečie a varí", čiže do Kongresu Spojených štátov amerických, píše portál Daily Mail. Svoj vplyv chce využiť na zvýšenie finančnej podpory na jedlo pre rodiny s deťmi naprieč celou Amerikou. Myslí si, že pre opatrenia súvisiace s koronavírusom prišli mnohé rodiny o zdroje a majú problémy zabezpečiť svojim deťom každodennú stravu.

Hovorkyni a kongresmanom z tejto inštitúcie poslala list, v ktorom žiadala zodpovedných, aby urgentne pomohli rodinám, ktoré majú problém si zabezpečiť stravu. „Množstvo z tých chudobou najohrozenejších detí v Amerike prišlo o takmer 740 miliónov obedov na školách pre ich uzavretie v rámci opatrení na boj s koronavírusom. Ich rodičia stratili prácu a zárobok, a mnohé z týchto detí hladujú,“ píše sa v liste od hollywoodskej superhviezdy.

Jolie cestuje neustále po svete a snaží sa robiť planétu lepším miestom:

​V súvislosti s koronavírusovými opatreniami mala Angelina obavy o bezpečnosť detí a žien, nakoľko tvrdí, že v karanténe sa  zvýšil počet týraných detí. Podľa jej názoru izoláciou obete od okolia dostáva násilník svoju obeť pod väčšiu kontrolu. „Už sú hlásené mnohé oznámenia o domácom násilí po celom svete, vrátane násilných zabití,“ varuje bývala manželka Brada Pitta.

Angelina má nepochybne pravdu, ale nie je úplne jasné, aké riešenia ponúka. Možno aj Angelinina aktivita pomohla k tomu, že senát rozhodol, že venuje z rozpočtu  dodatočných 500 miliónov dolárov na pomoc v boji s následkami, ktoré koronavírus v Amerike spôsobil.

Súvisiace články

Najčítanejšie