Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Harrisona Forda vyšetrujú! TAKTO takmer spôsobil letecké nešťastie!
Zdielať na

Harrisona Forda vyšetrujú! TAKTO takmer spôsobil letecké nešťastie!

Archívna reportáž

Americký herec známy z dobrodružných filmov Indiana Jones či Air Force One má rád adrenalín aj v skutočnom živote. Svedčí o tom aj jeho záľuba v pilotovaní lietadla. No tak, ako aj jeho filmové postavy, aj on rád zájde na hranu zákona. Pri tomto koníčku mu hrozilo nešťastie už niekoľkokrát a zdá sa, že sa 58-ročný herec nemieni poučiť.

Herec Harrison Ford (77) na letisku v slnečnej Kalifornii na štartovacej ploche lietadiel skrížil cestu inému stroju. Následky mohli byť tak vážne, že ho teraz vyšetruje Federálny letecký úrad. Napriek tomu, že sa herec za svoj omyl ospravedlnil, hviezda-nehviezda, vyšetrovatelia s ním nemajú údajne zľutovanie.

Ako prináša portál Daily Mail, predstaviteľ legendárneho Han Sola z Hviezdnych vojen sa chystal vzlietnuť z kalifornského letiska Hawthorne, čo by pre neho ako skúseného letca nemal byť nijaký náročný manéver. Avšak malé prepočutie operátora riadiacej veže mohlo stáť život a zdravie nielen jeho, ale aj posádky iného lietadla.

"Môžete chvíľku počkať na dráhe. Na dráhe je letecká prevádzka,“ povedal hlas z riadiacej veže. V tej istej chvíli totiž na dráhu mierilo lietadlo, ktoré skúšalo pristávací manéver. Predstaviteľ nebojácneho Indiana Jonesa však hlava nehlava vyštartoval na dráhu a pripravoval sa na vzlet, keď začal operátor nahnevane kričať do vysielačky. Pri slávnom hercovi však stáli všetci svätí a dve lietadla boli od seba dostatočne ďaleko vzdialene na to, aby nedošlo k fatálnej zrážke.

„Pán Ford vstúpil na letovú dráhu potom, ako prepočul inštrukcie z riadiacej veže. Okamžite si svoju chybu uvedomil a ospravedlnil sa za ňu. Dôvod jeho letu bola údržba a overenie spôsobilosti posádky,“ vyjadril sa hercov hovorca po tom, ako sa jeho chyba prevalila. Ford si totiž musel potvrdiť svoje pilotské oprávnenie v prípade potreby v súvislosti s koronavírusom.

Harrison Ford sa pri havárii pred 5 rokmi škaredo zranil:

Podobný incident, no s oveľa horšími následkami sa hercovi stal už pred piatimi rokmi. Jeho lietadlo malo problémy s palivovou nádržou a musel núdzovo pristáť na golfovom ihrisku v Santa Monice. Výsledkom bol vážny úraz hlavy, zlomenina panvy a členku. Zdá sa, že herca od jeho záľuby tieto incidenty neodradili, ostáva aspoň veriť, že si z nich zobral ponaučenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie