Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Harrison Ford takmer spôsobil tragédiu. A nebolo by to prvýkrát...
Zdielať na

Harrison Ford takmer spôsobil tragédiu. A nebolo by to prvýkrát...

Na striebornom pláne je ako Indiana Jones známy ako adrenalínový hrdina, ktorý vždy všetkému zlému ujde iba o vlások. Ale v reálnom živote by sa mohol sedemdesiatnik krotiť.

Harrison Ford (74) si na letisku v kalifornskej Santa Ana splietol ranvej s vedľajšou dráhou a pri pristávaní iba tesne minul komerčný Boeing 737 so 116 pasažiermi na palube. Lietadlo bolo pripravné na štart do Dallasu. "To lietadlo malo byť pod mnou?" pýtal sa neveriacky.

Herec je nadšeným pilotom a zberateľom starých lietadiel, avšak pristávanie mu robí značné problémy. Všetky síce zvládol, ale ešte jedno napomenutie Federálnej leteckej správy a príde o licenciu.

V roku 1999 sa učil riadiť helikoptéru a nezvládol klesanie. Stroj tvrdo dosahol, chvíľu sa kĺzal a potom sa prevrátil. Ford ani inštruktor sa nezranili. O rok neskôr musel núdzovo pristáť na letisku v Nebraske. Výrazne poškodil svoj šesťmiestyn Beechcraft Bonanza a ranvej. A v roku 2015 vysadil motor jeho repliky z 2. svetovej vojny, s lietadlom núdzovo pristál na golfovom ihrisku a skončil s viacerými zlomeninami.

SITA

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie