Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mala koronavírus už pred rokom?! Dagmar Havlová opísala známe príznaky!
Zdielať na

Mala koronavírus už pred rokom?! Dagmar Havlová opísala známe príznaky!

Je to zhruba polroka, čo sa v Číne objavila prvá zmienka o koronavíruse spôsobujúcom chorobu COVID-19. No čoraz viac ľudí tvrdí, že niečo podobné už majú za sebou, a oveľa dávnejšie. Medzi nimi je aj česká herečka, vdova po prezidentovi Václavovi Havlovi, Dagmar.

Príznaky ochorenia COVID-19 sú pomerne špecifické. Na rozdiel od klasickej chrípky, v tomto prípade je častým prejavom najmä suchý a bolestivý kašeľ. Ostatné príznaky sú už veľmi podobné obyčajnej sezónnej chrípke, s tým rozdielom, že v prípade COVID-19 trvajú obvykle dlhšie a vo vážnych prípadoch majú rapídne zhoršujúci sa charakter.

Herečka Dagmar Havlová, predtým Veškrnová, prezradila svojej kamarátke, českej herečke Tereze Ramba, že COVID-19 zrejme už prekonala. No nebolo to v ostatných týždňoch, ako by sa dalo predpokladať. Je to už vyše roka.

Pozrite si upútavku na film Vlastníci, pri ktorého nakrúcaní štáb hromadne ochorel:

Nepríjemné príznaky trvali veľmi dlho. Dagmar nemohla dýchať a mala vysoké horúčky. "Mala som to celý mesiac. Nemohla som vôbec dýchať, vôbec to nešlo samovoľne. Boli to skrátka rovnaké príznaky, o akých sa hovorí teraz," prezradila herečka.

Tereza Ramba odštartovala svoj podcast ako prvou hosťkou práve Dagmar, s ktorou sú dobré kamarátky:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

•do duší díl 1• #ach . . . Záchranářka, učitelka, zahradnice, švadlenka, múza, dáma, první-samozřejmě, úžasná herečka, holčička, a bytost naplněná láskou, Dagmar Havlová. Kromě mojí babičky je jediná, kdo mi říká Rézinko. Vždycky k nám domů něco táhne, vidím jí z okna, ať už na zádech naloženého gigantického plyšového slona i se slůňátkem pro Slunce, nebo obraz od Kundery. Bože co to táhneš. Táhnu to až z Německa Rézinko. Někdy volá Matyášovi, aby jí šel pomoci, ale už je skoro před domem. Jsem pyšná na to, že jsi moje kamarádka. A ještě pyšnější na to, že jsi se tentokrát nestavila jenom na nudle udon, ale že jsi náš první, čestný host. Že jsi do duší. Vítejte u nás v obýváku. S Dáškou probereme úplně všechno, i to co jsme nechtěli. Řeknu vám, jakej je první dáma borec v době krize a zmáčkneme všechny Matyášovi knoflíky. Láska je. Díl prví. . Díky celému týmu karanténí kreativní líhně @matyasramba #ivosedlacek #karelmarik @jakubstraka @michaelaflenerova @turnerjohana . Děkuju vám lidé ta neskutečný reakce, bez vás by nebylo nic. A nejvíc děkuju Tobě milovaná @dagmarhavlova_official, za to co jsi❤️. #láskaje

Príspevok, ktorý zdieľa Tereza Ramba (@tereza.voriskova),

Prekvapivé ale je, že podobné príznaky mali mnohí kolegovia, ktorí sa s Dagmar podieľali na výrobe českého filmu Vlastníci. "My sme tam strašne ochoreli," potvrdila slová staršej kolegyne aj Tereza Ramba, ktorá vo filme účinkuje. Jediné pozitívum, ktoré v tom obe herečky našli, je nádej, že ich telo si vytvorilo aspoň aké-také protilátky.

Najčítanejšie