Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Fanúšikovia Pána prsteňov zaplakali! Zomrela jedna z hviezd filmu
Zdielať na

Fanúšikovia Pána prsteňov zaplakali! Zomrela jedna z hviezd filmu

Smutná správa prišla z Nového Zélandu. Každý fanúšik fantasy iste vie, kto bol Aldor z kultovej trilógie Pán prsteňov. Odvážneho bojovníka z legendárnej bitky v Helmovom žľabe stvárnil novozélandský herec Bruce Allpress. Jeho životná púť sa, žiaľ, skončila.

Bruce Allpress sa dožil pekného veku 89 rokov. Zomrel na rodnom Novom Zélande ešte minulý týždeň. O smutnej udalosti informovala jeho rodina portál stuff.co.nz.

Allpress zomrel doma, pokojne, obklopený rodinou, vrátane všetkých jeho piatich detí. Príčinu úmrtia nešpecifikovali, s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o ťažkú chorobu  s názvom Lou Gehrig, ktorá ovplyvňuje fungovanie svalstva. Diagnostikovali mu ju pred polrokom. S chorobou COVID-19 úmrtie nesúviselo.

Pripomeňte si scény Brucea Allpressa z Pána prsteňov:

Okrem postavy Aldora z druhej časti trilógie Pán prsteňov: Dve veže, hral Bruce Allpress v mnohých seriáloch, z tých novších napríklad v Power Rangers či Kult, ako aj vo filmoch, napríklad aj v Herkulesovi či v mnohými oceneniami, vrátane Oscara, ovenčenom filme Piano.

Posledný celovečerný film, v ktorom účinkoval, bol Ja a moja príšera z roku 2007, potom sa ukázal už len v krátkometrážnom projekte a užíval si dôchodok. Jeho najmladší syn Pete povedal, že to bol priateľský človek, ktorý ostal s mnohými kolegami po nakrúcaní už natrvalo v kamarátskom vzťahu. "Myslím, žeby som ho opísal ako človeka, s ktorým by ste si radi zašli na pivo. Našiel humor snáď vo všetkom," povedal s milou spomienkou Pete Allpress.

Súvisiace články

Najčítanejšie