Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Víťazke šou Hotel Paradise hrozí až 8 rokov väzenia! Fanúšikom sa už nevysmieva
Zdielať na

Víťazke šou Hotel Paradise hrozí až 8 rokov väzenia! Fanúšikom sa už nevysmieva

Archívna reportáž

Niekdajšia víťazka reality šou Hotel Paradise, aktuálne influencerka Nela Slováková, si pre biznis zavarila na obrovský problém. Rozhodla sa zviezť na vlne koronakrízy a začala ponúkať nielen dezinfekčný gél, ale aj ochranné rúška na tvár. Fanúšikov pobúrili najprv ceny, potom niečo ešte horšie.

Rodáčka z moravského Brna, 30-ročná Nela Slováková, sa už nejaký piatok živí propagovaním rôznych výrobkov na svojom Instagrame, ale aj predajom vecí pod vlastnou značkou. Obvykle to boli plavky, teraz pridala aktuálnejšiu ponuku.

Časť fanúšikov ponukou dezinfekčného prostriedku z Maroka potešila a boli ochotní zaplatiť aj vyše 20eur za 100 mililitrov. Iných táto vysoká suma pobúrila a Nela čelila obrovskej kritike. Ťažkú hlavu si z toho nerobila, naopak, provokovala tým, že si za zárobok kúpi novú kabelku. Napokon ale gél z ponuky stiahla, dodávateľ ho vraj totiž nedodal.

Slováková sa ukázala aj v relácii Nákupné maniačky:

​Spraviť si z ľudí nepriateľov sa Nele ale skutočne neoplatilo. Keď potom prišla s ďalšou ponukou, ochrannými rúškami za 11 eur, síce sa opäť našlo mnoho záujemcov, no netolerovali už žiadne zlyhanie. A Nela zlyhala poriadne. Podľa desiatok, či snáď stoviek komentárov na jej Instagrame čakali ľudia na rúška poriadne dlho a niektorí sa ani nedočkali.

"Ak by sa ukázalo, že na strane predávajúcej nešlo len o zle zrealizovaný podnikateľský zámer, ale že s tým, že zákazníkom objedná výrobky nedodá, prípadne dodá v horšej kvalite, už vopred počítala, alebo to spravila priamo s tým úmyslom, mohlo by sa jednať o trestný čin podvodu. V tom prípade hrozí odňatie slobody až na dva roky, ale vzhľadom k mimoriadnej situácii je možné uložiť trest od 2 do 8 rokov," povedal portálu Blesk.cz advokát Ondřej Preuss.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

“Sněží” nám důkazy ❄️

Príspevok, ktorý zdieľa Hrabonela Hlena Lichvářová (@hlena.slevakova),

Na Nelu podalo za nedodanie tovaru trestné oznámenie už mnoho ľudí a hviezdičke zrazu spadol hrebienok. Časť ľudí sa totiž domnievala, že obhajoba vysokej ceny za rúško tým, že obsahuje vlákna striebra, je lož. Nela si dala urobiť odborný posudok, ktorý potvrdil, že neklame, no dopadlo to ešte horšie. Fakulta, ktorú spomína vo svojom "dôkaze" totiž zverejnila, že žiadny taký posudok nerobili.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Rádi bychom se vyjádřili k instagramovému příspěvku @nelaslovakova v němž jsme prezentováni jako jedni z mnoha "potvrzeni a testu, ktere k latce s aktivnim stribrem od vyrobce mame". Ústav fyziky a materiálového inženýrství, FT UTB ve Zlíně @ufmi.ft zprávu, která je součástí příspěvku, nikdy nezpracoval ‼️ a paní Slovákové nikdy žádné měření neprováděl. Razítko uvedené v dokumentu je skenem, používat jej může pouze ředitel ústavu, který o tomto protokolu nic neví, navíc podpis na razítku rozhodně není jeho ‼️ @utbzlin Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně podnikne v této věci příslušné právní kroky, protože se jedná o poškození a zneužití dobrého jména instituce. Tomu říkáme veselé Velikonoce! ? #lež #rousky #aktivnistribro #testovani #ftutb #nelaslovakova #utbzlin

Príspevok, ktorý zdieľa Fakulta technologická UTB (@ft.utb),

Odborník ale hovorí, že ak by aj strieborné vlákno v rúšku bolo, je to nanič. "Ak sa z rúška nedá pred praním vybrať strieborná vložka, je pomerne zbytočná. Dnes už sú na trhu podstatne lacnejšie rúško so striebornou vložkou, ktorá sa dá vybrať a teda používať opakovane. Ak už by som rúško so striebrom chcel, sústredil by som sa na toto,“ zhodnotil praktický lekár Cyril Mucha.

Arogantná Nela je už minulosťou, jej tón je zrazu veľmi mierny a dokonca naznačuje aj niečo, ako ospravedlnenie. Sľubuje, že všetkým vráti peniaze do posledného halieru. Na Instagrame vznikol už aj fiktívny profil "Hrabonela Sleváková", ktorého adminka zhromažďuje všetkých nespokojných zákazníkov. Profil sledujte vyše 56 tisíc ľudí a to bude mať Nela čo robiť, aby všetkým vyhovela a vyhla sa trestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie