Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Harry a Meghan sa presťahovali do USA. TOTO im odkázal prezident Trump!
Zdielať na

Harry a Meghan sa presťahovali do USA. TOTO im odkázal prezident Trump!

Archívna reportáž

Migrujúci kráľovský párik po krásnej, no chladnej Kanade, opäť zdvihol kotvy a namieril si to rovno do rodnej zeme vojvodkyne Meghan, do Spojených štátov amerických, konkrétne do slnečného Los Angeles. Avšak taká kráľovská karavána potrebuje aj nejaký ten servis navyše. A tým je v prvom rade ochrana ich osôb a rovnako aj obydlia.

Ešte dva dni, do 31. marca, môžu okrem svojich titulov vojvodov do Sussexu využívať aj služby kráľovskej ochranky, platenej daňovými poplatníkmi Veľkej Británie. Po odmietnutí Kanady platiť páru ochranku zo štátnych peňazí, sa prihlásil o slovo aj americký prezident Donald Trump.

Americký prezident Donald Trump odmietol platiť za ochranku pre britského princa Harryho a jeho manželku Meghan, ak by sa rozhodli žiť v Spojených štátoch. V nedeľu o tom informoval na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. "Som veľký priateľ a obdivovateľ kráľovnej a Veľkej Británie. Informovali, že Harry a Meghan, ktorí opustili kráľovstvo, sa usídlia v Kanade. Odtiaľ teraz odišli do USA, ktoré im však nebudú platiť za ich bezpečnosť. Zaplatia si to oni," napísal.

Prince Harry nedávno naspieval duet so spevákom Jon Bon Jovim, že by sa chystal v USA na novú kariéru?

​Reagoval tak na nedávne správy, podľa ktorých dvojica spolu s desaťmesačným synom Archiem odletela do Los Angeles, kde Meghan vyrastala. Jej zástupcovia tieto informácie zatiaľ nekomentovali.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu odstúpia z pozície vyššie postavených členov kráľovskej rodiny 31. marca. Po tomto dátume im Kanada prestane poskytovať ochranu. Tridsaťpäťročný vnuk kráľovnej Alžbety II. a jeho 38-ročná manželka sa zosobášili v máji 2018. O rok neskôr sa im narodil syn Archie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie