Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lady Gaga zarába milióny, no jej otec odkázaný na charitu! TOTO je dôvod!
Zdielať na

Lady Gaga zarába milióny, no jej otec odkázaný na charitu! TOTO je dôvod!

Archívna reportáž

Jedným z neželaných vedľajších efektov koronakrízy je aj zatváranie reštaurácií, pubov či diskoték po celom svete. Nariadeniu sa nevyhli ani celebrity, ktoré v tomto biznise podnikajú.

Kým spevák Ed Sheeran svojim zamestnancom uhradí počas výluky prevádzky ich výplaty z vlastného vrecka, podnikavý otec speváčky Lady Gaga (34) si vymyslel vskutku originálny spôsob, ako uhradiť mzdy svojim zamestnancom.

Podľa portálu The Sun sa Joe Germanotta (64) rozhodol situáciu vyriešiť cez známu dobročinnú zbierku GoFundMe. Cieľom bolo vyzbierať od ľudí päťdesiattisíc dolárov, ktoré mali pokryť dvojtýždňové náklady na mzdy tridsiatim zamestnancom jeho newyorskej reštaurácie Joanne Trattoria. „V časoch neočakávanej pandémie musel obľúbený lokálny podnik, Joanne Tratorria, prepustiť 30 zamestnancov, kým sa jej dvere budú môcť opäť otvoriť,“ písalo sa v popise zbierky.

Lady Gaga dnes rieši aj príjemnejšie veci, ako otcovu reštauráciu. Prednedávnom vydala nový singel Stupid Love, ktorý žne úspech po celom svete:

​Lady Gaga a jej otec, Joe Germanotta:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The Grammys 2018

Príspevok, ktorý zdieľa Joe Germanotta (@joegermanotta),

„Náš úžasný personál je zložený prevažne z ľudí, ktorí sú platení hodinovo a sú odkázaní na svoje výplaty, keďže žijú od jednej výplatnej pásky po ďalšiu,“ opisuje Joe strastiplnú situáciu vo svojej prosbe. V týchto časoch by bola podobná prosba úplne na mieste, nebyť toho, že Joe je otec jednej z najlepšie platených amerických speváčok.

Pred týždňom Germanottovci reštauráciu museli zavrieť, plán so zbierkou im však nevyšiel:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Joanne Trattoria (@joannetrattoria),

Zaujímavosťou tiež je, že Lady Gaga, ktorej majetok sa odhaduje na 275 miliónov, je zároveň aj spolumajiteľkou tejto reštaurácie. Preto jeho prosba o peniaze okamžite vzbudila vlnu kritických reakcií, po ktorých sa speváčkin otec rozhodol zbierku zrušiť. „Och, môj bože, neviem kto ti môže s týmto pomôcť, akoby tvoja dcéra nebola milionárka, alebo čo,“ píše istý komentujúci. Ďalší sa pridal: "Ale prosím vás, akoby ste si nemohli dovoliť zaplatiť ich výplaty. Toto je smiešne.“

Dôvodom zrušenia zbierky, okrem ostrej kritiky, však mohol byť aj fakt, že sa mu podarilo vyzbierať iba necelých 550 amerických dolárov. Tento týždeň oznámila fanúšikom nepríjemnú správu aj Lady Gaga. Vydanie jej album Chromatica, odkiaľ pochádza jej nový singel Stupid Love, musel byť taktiež pozastavený kvôli pandémii koronavírusu.

Súvisiace články

Najčítanejšie