Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Harryho plány na oslobodenie sa od monarchie sú ohrozené! Bude sa musieť vrátiť?!
Zdielať na

Harryho plány na oslobodenie sa od monarchie sú ohrozené! Bude sa musieť vrátiť?!

Archívna reportáž

Koronavírus mení úplne všetko. Posledné generácie sa s podobnou situáciou jakživ nestretli, prehodnocujú sa priority, rušia sa plány, nastavuje sa fungovanie v novom režime. Ani Harry a Meghan ešte prednedávnom netušili, že prichádza situácia, ktorá možno zmení aj ich rozhodnutie.

Odkedy vo Veľkej Británii vydala vláda odporúčanie, aby sa seniori nad 70 rokov zdržovali neustále doma, špekuluje sa aj o predčasnom nástupníctve princa Williama. Hoci by mal kráľovnú Alžbetu II. nahradiť v prvej línii jej najstarší syn, princ Charles, aj on už má viac, ako 70 rokov, takže by v období, ktoré nikto netuší ako dlho potrvá, nemohol plnohodnotne vykonávať funkciu hlavy monarchie.

K slovu by sa tak ako regent dostal princ William. „Ak budú kráľovná Alžbeta a princ z Walesu v dlhodobej izolácii, je nanajvýš pravdepodobné, že princ William by v dobe krízy prevzal aktívnejšiu rolu vo vedení," vyjadril sa Grant Harrold, ktorý sedem rokov slúžil kráľovskej rodine, píše portál Daily Mail.

Jedným z ostatných veľkých bodov v rámci panovania Alžbety II. bol Brexit:

William by s tým zrejme nemal problém, no čoraz častejšie sa začína hovoriť o tom, že jeho manželka Kate je tehotná. V poslednej dobe sa totiž údajne vyhýba alkoholu, surovému mäsu aj kôrovcom. Presne takto zmenila svoje stravovacie návyky vždy, keď bola v druhom stave. To by situáciu trochu zmenilo. William by mohol potrebovať ako nastávajúci štvornásobný otec pomoc. "Harryho by prosil na kolenách, aby dočasne slúžil ako jeho zástupca," myslí si autor biografie o princeznej Diane, Nigel Cawthorne.

Hoci vzťahy medzi bratmi ochladli, ak by nastala táto situácia, je možné, že Harry by v rámci cti a bratskej lásky predsa len prehodnotil svoj odchod z kráľovskej služby. Ak by sa tak stalo v najbližších týždňoch, Harry by musel požiadať o výnimku na vycestovanie z Kanady. Nakoľko tá ale patrí pod Commonwealth, je takmer isté, žeby žiadosti vyhoveli. Otázne je, ako sa k tomu postaví Meghan, ktorá má už v hlave nepochybne iné plány.

Súvisiace články

Najčítanejšie