Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Koronavírus nešetrí ani monarchiu! Odrezal aj Harryho a Meghan!
Zdielať na

Koronavírus nešetrí ani monarchiu! Odrezal aj Harryho a Meghan!

Archívna reportáž

Pravidlá bezpečnosti platia v situáciách ako je pandémia pre všetkých obyvateľov Zeme rovnako. A výnimkou nie sú ani členovia kráľovskej rodiny. Harry a Meghan preto zažili krušné chvíle.

Dá sa hovoriť o veľkom šťastí, že si Harry a Meghan stihli splniť posledné kráľovské povinnosti a opustiť Veľkú Britániu práve včas. Podla denníka dailymail.co.uk totiž Kanada uzavrela svoje hranice iba tesne po ich príchode.

V momentálnej situácii to však pre rodičov malého Archieho znamená, že sa v dohľadnej dobe so zvyškom Harryho rodiny neuvidia. Podľa aktuálnych odhadov analytikov potrvá kritická situácia aspoň do leta.

Harry a Meghan sa s kráľovskými povinnosťami i výhodami definitíve rozlúčia už 31. marca 2020:

Pár sa po dvoch týždňoch mohol konečne zvítať so svojim synom, ktorého nechali v Kanade, v sídle na Vancouver Island. Rozhodnutie syna nechať doma veľmi rozrušilo Archieho prastarú mamu, kráľovnú Alžbetu II. No zdá sa, že kráľovná svojho malého pravnúčika neuvidí ešte dlhšie, ako sama predpokladala. Ak samozrejme nebudú platiť kráľovské výnimky pre návštevy blízkych.

Kanada je vo svojich pravidlách veľmi prísna a kráľovský pár to zažil na vlastnej koži, keď sa im daňoví poplatníci odmietli  skladať na ochranku ich osôb a obydlia. Keďže vojvoda a vojvodkyňa patrili do kategórie medzinárodne chránených osôb, Kanada musela podľa potreby poskytovať pomoc pri ich ochrane. Od 1. apríla 2020 to už však platiť nebude.

Tak, ako všade na svete, aj v Kanade platí v týchto dňoch domáca karanténa a premiér Justin Trudeau odporučil, aby ľudia obmedzili kontakt s ostatnými. Počet nakazených v tejto krajine je zatiaľ 465, z toho zhruba štvrtina v Britskej Columbii, kde pár býva.

Súvisiace články

Najčítanejšie