Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Východniari ruka hore! TAKTO dopadol najprestížnejší ples na Spiši!
Zdielať na

Východniari ruka hore! TAKTO dopadol najprestížnejší ples na Spiši!

Archívna reportáž

Najnoblesnejšia akcia roka na Spiši je nepochybne Ples Spišiakov. Už 24 rokov priťahuje ľudí z celého Slovenska do spišskonovoveskej Reduty.

Spišiaci v koncertnej sále Reduty absolútne potvrdili prestíž a eleganciu svojho už legendárneho plesu. O plnú sálu hostí sa starala moderátorská dvojica Marianna Ďurianova a Marek Majeský.

Kým Marianna si moderovanie tohto plesu vyskúšala už pred dvanástimi rokmi, pre Mareka to bola premiéra. "Ja som sa veľmi tešila, lebo na východe je vždy veselo. Predpokladám, že tak tomu bude aj počas dnešného večera," robila si nádeje moderátorka Ďurianová.

Na východe neplesajú len Spišiaci:

Marek sa určite istejšie cíti na divadelných doskách, prípadne pred kamerou. "Toto nie je moja parketa, preto bol aj dnešný úvod nášho moderátorského vstupu trošku založený na tom porovnaní, že moderátor a herec. A aký je to rozdiel, sme si z toho s Mariannou vystrelili," povedal Majeský o tom, ako vtipne túto situáciu vyriešili.

K tanečným kreáciám už tradične dohnal plesajúcich orchester Gustav Brom Big Band so speváčkou Andeou Zimányiovou. Vynikajúca zábava do skorého rána dotiahla na Spiš po roku opäť aj generálneho riaditeľa TV JOJ Marcela Gregu.

Priznal, že zvŕtať sa na parkete mu už aj trošku chýbalo. Preto tento ples dostal uňho menšiu výnimku a je jediný, na ktorý počas sezóny zavíta. "Baviť sa viem a viem si zatancovať aj valčík, dokonca aj polku zatancujem. A veľmi sa stránim takých tých komplikovaných tancov. Beriem to čisto ako zábavu," prezradil riaditeľ obľúbenej televízie.

Hviezdou večera bol Jiří Korn, ktorý sa zjavil na pódiu pred polnocou. Zábava ale jeho vystúpením ani zďaleka nekončila, keď sa bavia východniari, je to obvykle až do svitania.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie