Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Náš muzikálový herec s manželom jasajú! Sú v poradovníku na adopciu dieťatka
Zdielať na

Náš muzikálový herec s manželom jasajú! Sú v poradovníku na adopciu dieťatka

Archívna reportáž

Narodil sa v Bratislave, zažiaril na Novej scéne, ale skutočne hviezdnu muzikálovú kariéru rozbehol až v Prahe. Žiari v muzikáli Mačky, aj Ples upírov. A zdá sa, že 35-ročný herec našiel dokonalé šťastie aj v súkromí.

Herec Laco Hudec Šubrt spoznal svojho manžela pred 15 rokmi, do registrovaného partnerstva sa rozhodli vstúpiť v roku 2015. O šesť rokov starší manžel je Čech, aj obrad sa konal v Brne, slovenské zákony totiž zatiaľ registrované partnerstvo homosexuálom neumožňujú.

S manželom zatúžili po dieťati. Homosexuálnymi párom však nie je umožnené adoptovať si dieťa ani v liberálnejšom Česko, nieto ešte na Slovensku. Šubrtovci sa preto rozhodli usadiť vo Viedni a o dieťa požiadali v Rakúsku, kde to je legálne možné.

Laco Hudec Šubrt sa venuje spevu aj mimo muzikálových pódií:

Adopčný proces trvá dlho, manželia majú za sebou už rok a pol, počas ktorého absolvovali rôzne kurzy. "V mojom prípade bolo najhoršie uspieť v nemčine, predsa len, som Slovák. Ale dopadlo to dobre, rovnako aj psychologické sedenia a ďalšie veci, ktoré sa týkajú výchovy dieťaťa. Teraz sme už zaradení do poradovníku a čakáme, kedy sa pre nás nájde dieťa," povedal pre blesk.cz Laco Hudec Šubrt.

Nikto ale netuší, kedy sa vysnívaného dieťatka Šubrtovci dočkajú. "V Rakúsku je to tak, že vám vyberú dieťa, väčšinou kojenca, ktorého rodičia majú podobné záujmy ako vy. Na to je práve ten adopčný proces. Môže trvať aj päť rokov, kým vám nájdu dieťa, ale veríme, že sa rodičmi staneme čo najskôr," uzavrela s nádejou naša muzikálová hviezda.

Pozrite si archívnu reportáž na tému registrovaného partnerstva homosexuálov.

Súvisiace články

Najčítanejšie