Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kariéra Kevina Spaceyho je v troskách
Zdielať na

Kariéra Kevina Spaceyho je v troskách

Archívna reportáž

Bývalí zamestnanci londýnskeho divadla Old Vic vypovedali o praktikách amerického herca Kevina Spaceyho (58). Niekdajší umelecký riaditeľ scény sexuálne obťažoval mladých mužov.

Vedenie divadla o Spaceyho správaní vedelo, ale o všetkých prípadoch mlčali. "Všetci sme to mali držať v tajnosti. Videl som ho ohmatávať muža mnohokrát počas rôznych situácií," povedal jeden bývalý zamestnanec divadla. Podľa neho k obťažovaniu došlo v Spaceyho byte, v divadle a v jeho obľúbenej krčme neďaleko Old Vic.

"Zneužíval fakt, že je veľkou ikonou," dodal zamestnanec. Herec siahal mužom do rozkroku a robil tak rýchlo, tak, aby nemohli uhnúť. Mexický herec Roberto Cavazos uviedol, že si spomína na niekoľko nepríjemných stretnutí so Spaceym, vrátane toho, ako sa na neho herec tlačil v divadelnom bare. Cavazos tvrdil, že podobné svedectvá začul od ďalších ľudí. Spacey si podľa neho pozýval mladých hercov, aby si s nimi prehovoril o ich kariére.

Stážistka Rebecca Gooden povedala, že o Spaceyho správaní sa v divadle vedelo. Spacey je hollywoodskou hviezdou prvej kategórie, známy je mimo iného z filmov Sedem (1995), Americká krása (1999) alebo zo seriálu Dom z kariet. 

​Nedávno ho v USA obvinil zo sexuálneho obťažovania herec Anthony Rapp. Spacey vo svojom vyhlásení uviedol, že si incident kvôli podnapitému stavu nepamätá. Za nevhodné správanie sa však ospravedlnil.

Súvisiace články

Najčítanejšie