Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Trón sa mu opäť vzdiali. Na synovca či neter sa ale princ Harry veľmi teší
Zdielať na

Trón sa mu opäť vzdiali. Na synovca či neter sa ale princ Harry veľmi teší

Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge v pondelok oznámili, že budúci rok príde na svet ich ďalšie dieťa. Na nový prírastok do kráľovskej rodiny sa teší aj princ Harry (32). Jeho nový synovec alebo neter ho odsunie na šieste miesto nástupníctva na trón.

"Je to fantastické, skvelé. Som veľmi šťastný," povedal princ. Mladší syn princa Charlesa (68), ktorý občas zastupuje aj svoju babičku na oficiálnych stretnutiach, slúžil istý čas v armáde. Strávil v nej desať rokov a dvakrát slúžil v Afganistane.

Svoju misiu ale musel ukončiť, keď ho v roku 2007 odhalili. "Mám hlboké pochopenie pre rôzne druhy ľudí z rôznych prostredí a cítil som, že som súčasťou tímu. Nebol som princ, bol som Harry," spomínal na pôsobenie v armáde.

Od tých čias pôsobí v charite. Podporuje aj zranených vojnových veteránov a mentálne postihnutých. Založil aj športovú akciu v štýle paralympiády pre zranených vojenských veteránov Invictus Games.

Harryho synovec alebo neter by mal prísť na svet budúci rok v apríli. Jeho starší brat, princ William (35), má už štvorročného syna Georgea a dvojročnú princeznú Charlotte.

Princ už vyše roka randí s kanadskou herečkou Meghan Markle, ktorú už údajne požiadal o ruku.

Súvisiace články

Najčítanejšie