Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Štvorročný princ George dnes nastúpil do školy
Zdielať na

Štvorročný princ George dnes nastúpil do školy

Hoci má prvorodený syn princa Williama a vojvodkyne Kate iba štyri roky, vo štvrtok nastúpil do školy. Rodičia mu vybrali súkromné zariadenie. Keďže pár v pondelok oznámil, že čaká tretie dieťa a Kate komplikujú rána nevoľnosti, do poslednej chvíle nebolo jasné, či sa po synovom boku objaví.

Malého princa sprevádzal iba jeho otec princ William. Vojvodkyňa Kate pre pretrvávajúce zdravotné ťažkosti súvisiace s jej tretím tehotenstvom, sa na veľkom dni svojho syna nezúčastnila.

V poradí tretiemu nasledovníkovi na trón rodičia vybrali súkromnú Thomas's Battersea School v južnom Londýne. V Británii je bežné, že do lavíc si sadnú už štvorročné deti. 

Budúci kráľ sa v začiatkoch naučí, ako byť milý, učitelia mu vštepia zásady svedomitého a starostlivého občana sveta. Ročné školné bude stáť jeho prominentných rodičov 19 tisíc eur, po treťom roku sa zvýši na 21 tisíc eur. George bude školu navštevovať do jedenástich alebo trinástich rokov, píše Daily Mirror.

​Zo správy oficiálnej školskej inšpekcie z roku 2014 vyplýva, že žiaci sú presvedčení, že v škole nie sú šikanovaní.

​Sprievodca dobrými školami zas uvádza, že ide o veľkú, rušnú, mierne chaotickú školu pre kozmopolitných rodičov, ktorí chcú svojim deťom dopriať najlepšie anglické vzdelanie, ktoré im môžu za peniaze kúpiť.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie