Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Francúzsky bulvár musí zaplatiť za fotky polonahej Kate
Zdielať na

Francúzsky bulvár musí zaplatiť za fotky polonahej Kate

Archívne video

Francúzsky súd rozhodol o pokute pre novinárov bulvárnych magazínov, ktorí v roku 2012 publikovali fotky vojvodkyne Kate (35) hore bez. Princ William (34) s manželkou pôvodne požadovali viac ako 1 500 000 eur odškodného.

Súd nakoniec rozhodol, že novinári vrátane fotografov, ktorí sa podieľali na zverejnení fotiek polonahej Kate, musia britskej kráľovskej rodine zaplatiť odškodné. Šéfredaktorka francúzskeho časopisu Closer Laurence Pieau a vydavateľ Ernesto Mauri zaplatia každý po 46 tisíc eur. Každý z manželov dostane viac ako 50 tisíc eur.

Fotky, ktoré šokovali britskú korunu, zrejme majú na starosti fotografovia Cyril Moreau a Dominique Jacovides z parížskej agentúry Bestimage. Všetci obžalovaní sú zároveň aj vinní z narušenia súkromia alebo účasti na ňom.

​Princ a vojvodkyňa odpočívali na terase súkromnej vily v Provence na juhu Francúzska. Kate má na fotkách iba spodný diel plaviek. 

​Kráľovská rodina už pred piatimi rokmi súdne vymohla zákaz daľších dotlačkov kontroverzného čísla Closeru. Časopis musel odovzdať digitálne nosiče obsahujúce fotografie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie