Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vladimír Brabec je po 62 rokoch bez manželky: Čo ju dostalo do Bohníc
Zdielať na
Showbiznis

Vladimír Brabec je po 62 rokoch bez manželky: Čo ju dostalo do Bohníc

Zdroj: ahaonline.cz

Zradný Alzheimer. Vladimír Brabec (82) musel svoju milovanú manželku už navždy odovzdať do starostlivosti lekárov pražskej Psychiatrickej nemocnice Bohnice. Tam teraz jeho Naděžda (84) našla nový domov.

"Nešlo to inak. Tá choroba vás ničí stále viac a ide to dosť rýchlo. Matka sa už dostala mimo realitu.

Už nebolo v našich silách, aby bola v domácej starostlivosti, potrebuje byť dvadsaťštyri hodín denne pod dozorom lekárov a školeného zdravotníckeho personálu," priznala smutne Aha! herečka Helena Brabcová (52), dcéra slávneho majora Zemana.

Matka Naděžda už vraj aj blúznila a začala byť sebe i svojmu okoliu nebezpečná.

Vladimír Brabec tak zostal po 62 rokoch manželstva sám. Našťastie už pred rokom Helena svojim rodičom nechala postaviť u seba doma na záhrade domček, od ktorého je jej dom vzdialený len pár krokov.

Herec minulé leto totiž skolaboval, a keď sa po ťažkej srdcovej príhode po dvoch týždňoch prebral z kómy, vstal doslova z mŕtvych.

Potom sa už do svojho pražského bytu nevrátil a aj s manželkou Naděždou žil u svojej dcéry za Prahou.

Keď bol konečne dostavaný domček, s manželkou si ho dlho neužili. Jej zdravotný stav sa rapídne zhoršil. "Je to veľmi smutné, ale iné riešenie nie je. Matku s otcom ale samozrejme v Bohniciach pravidelne navštevujeme," dodala ešte Helena.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie