Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Nechutné kšefty s Miroslavom Donutilom
Zdielať na
Showbiznis

Nechutné kšefty s Miroslavom Donutilom

Zdroj: blesk.cz

Zarábajú na obľúbenom hercovi hriešne prachy. Kultové predstavenie Sluha dvoch pánov s Miroslavom Donutilom (65) je vypredané na roky dopredu. Priekupníci na tom bohatnú. Vymysleli kšeft, ktorý im prináša státisíce.

Mudráci si na internete rezervujú vstupenky na Sluhu dvoch pánov a potom ich prepredávajú ďalej s neuveriteľným ziskom.

Po Donutilovi to skúsili aj u ďalšej vyhľadávanej hry Audiencia u kráľovnej s Ivou Janžurovou (75) v úlohe Alžbety II.

Najlepšie lístky do zlatej kapličky stoja okolo tisícky. Od septembra sa Sluha sťahuje do Stavovského divadla, kde najdrahšie vstupenky budú dokonca za 1190 Kč. Na internete sú ale štyri lístky na 5. septembra na predaj za cenu 9999 korún.

Iné inzeráty žiadajú za 4 lístky 8 tisíc, ďalšie tri za 6 tisíc. Kto túži vidieť Truffaldina v akcii, a takých ľudí nie je málo, priplatia si 100 až 150%. A špekulanti bezprácne bohatnú.

Svoje o tom vie hovorca činohry ND Tomáš Staněk: "Radi by sme divákov varovali, aby si nekupovali vstupenky do Národného divadla inde ako v oficiálnych pokladniach a predpredajoch. Hlavne nie od priekupníkov na podivných serveroch," radí ľuďom.

Kauza má navyše ešte druhú stranu mince, a tá je pre divákov tiež stratová. "Pokiaľ dôjde z nejakého dôvodu k zrušeniu predstavenia, ľudia prídu o svoje peniaze, pretože v súlade s obchodnými podmienkami vraciame vstupné objednávateľovi, a to prevodom na účet, z ktorého lístky hradil," vysvetlil Staněk.

Reálny držiteľ predraženého lístku tak úplne prerobí, zatiaľ čo vychytraný priekupník vlastne inkasuje dvakrát.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie