Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Telo PRINCA (†57) spopolnili, pochovajú ho na tajnom mieste!
Zdielať na

Telo PRINCA (†57) spopolnili, pochovajú ho na tajnom mieste!

Telo zosnulého amerického speváka a hudobníka Princa krátko po pitve spopolnili a následne sa v sobotu v Paisley Park Studios v Chanhassene v štáte Minnesota uskutočnila posledná rozlúčka, na ktorej sa zúčastnili rodinní príslušníci, priatelia a kolegovia. Informoval o tom hudobníkov hovorca.

"Pred niekoľkými hodinami si Princa uctila malá skupina jeho najmilovanejších - rodina, priatelia a jeho hudobníci. Išlo o súkromný ceremoniál, na ktorom sa s ním naposledy rozlúčili. Princove pozostatky spopolnili, pričom miesto ich uloženia nezverejníme," uviedol hovorca.

Princa našli mŕtveho vo štvrtok vo výťahu v jeho dome v Chanhassene. Dožil sa 57 rokov.Zástupca polície Jason Kamerud uviedol, že záchranku zavolal nemenovaný muž o 9:43 miestneho času.

Výsledky pitvy

Záchranná služba muzikanta resuscitovala, no o 10:07 ho vyhlásili za mŕtveho. V piatok miestny koroner vykonal pitvu, predbežné výsledky však príčinu úmrtia neodhalili. Samovraždu však vylúčili. Kompletné výsledky budú známe najskôr o štyri týždne.

Muzikanta museli minulý týždeň hospitalizovať v meste Moline v Illinois po tom, ako jeho lietadlo núdzovo pristálo na miestnom letisku, pretože sa cítil zle. Spevák predtým už niekoľko týždňov bojoval s chrípkou, pričom po dvoch 80-minútových vystúpeniach v Atlante, ktoré sa konali 14. apríla, sa jeho zdravotný stav zhoršil.

Veľká párty

Interpret strávil v nemocnici tri hodiny. Po prepustení pokračoval v ceste domov. Spomínané vystúpenia boli zároveň jeho poslednými koncertami.

Rovesník zosnulého Michaela Jacksona sa neskôr prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter viackrát poďakoval fanúšikom za podporu a 16. apríla usporiadal doma párty, počas ktorej prítomným predstavil svoj nový fialový klavír a gitaru v rovnakej farbe.

Oscar aj Grammy

"Ako poďakovanie za dobré počasie a všetku lásku a podporu," napísal Prince na Twitteri k pozvánke na spomínanú párty. "Nemrhajte modlitbami, počkajte pár dní," vyhlásil muzikant počas večera na margo svojho zdravotného stavu.

Na celom svete Prince predal viac ako 100 miliónov kópií nahrávok, na konte má sedem cien Grammy či štyri MTV Video Music Awards. Za soundtrack z filmu Purpurový dážď (1984) dostal Prince v roku 1985 svojho jediného Oscara. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa amerického magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie