Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Svet opustila ďalšia legenda: Zomrel spevák Prince (†57)
Zdielať na
Hudba

Svet opustila ďalšia legenda: Zomrel spevák Prince (†57)

Vo veku 57 rokov zomrel americký spevák a multiinštrumentalista Prince. Podľa agentúry AP o tom informoval jeho mediálny zástupca.

Extravagantného hudobníka našli vo svojom dome na predmestí Minneapolis. Podľa médií bol nútený prerušiť turné kvôli nešpecifikovanej chorobe.

Televízia ABC s odvolaním sa na jeho spolupracovníkov uviedla, že bol hospitalizovaný s chrípkou.

Originálny prejav

Svetové tlačové agentúry najprv priniesli správu o tom, že v Princovom dome bol nájdený mŕtvy človek. Polícia ani lekári odmietli médiám jeho identitu potvrdiť. Princova mediálna agentka Yvette Noel-Schure neskôr AP povedala, že spevák skutočne zomrel.

Prince bol známy vďaka svojmu originálnemu prejavu, s ktorým v hudbe spájal prvky funku, rocku či R & B a v mnohokrát v divokých kostýmoch predvádzal na pódiách energické vystúpenia. Svoje prvé cedečka vydával na prelome 70. a 80. rokov, kedy mala jeho tvorba výrazne popový charakter.

Diamonds and Pearls

Medzi jeho najznámejšie albumy patrí Diamonds and Pearls z roku 1991 či Black Album vydaný o tri roky neskôr. Celkovo má na konte cez tri desiatky nahrávok obsahujúcich hity ako Cream či I Wanna Be Your Lover. Na rade albumov iných umelcov sa podieľal ako producent.

Vypočujte si jednen z Princových najznámejších hitov Purple Rain:

Najčítanejšie