Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ďalšia žaloba! Bill Cosby ju podal na údajnú sexuálnu obeť
Zdielať na

Ďalšia žaloba! Bill Cosby ju podal na údajnú sexuálnu obeť

Bill Cosby zažaloval Kanaďanku Andreu Constand, ktorá tvrdí, že ju v roku 2004 sexuálne napadol. Prokuratúra štátu Pennsylvania 78-ročného predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho v tomto prípade vlani 30. decembra obžalovala.

Cosby podal svoju žalobu v zapečatenej forme ešte 1. februára na federálnom súde vo Philadelphii, no sudca Eduardo Robreno zverejnil jej obsah až v stredu.

Herec okrem Constand zažaloval aj jej matku, jej právničky Dolores Troiani a Bebe Kivitz ako aj spoločnosť American Media, ktorá vlastní magazín National Enquirer. Dôvodom žaloby je podľa Cosbyho porušenie mimosúdnej dohody, ktorú s Constand uzavrel v tomto prípade ešte v roku 2005.

Sedatíva v pití

Andrea Constand, bývalá zamestnankyňa Temple University, tvrdí, že jej predstaviteľ Cosby v januári 2004 u seba doma hodil do pitia sedatíva a následne ju sexuálne zneužil. Komik potom v roku 2005 pod prísahou vypovedal, že si v minulosti zadovážil sedatíva s úmyslom podať ich ženám, s ktorými si chcel užiť sex.

Jednou z podmienok výpovede však malo byť, že prokuratúra nebude Cosbyho stíhať. Súčasný prokurátor Kevin Steele však herca v decembri obžaloval, na čo Cosby zareagoval žiadosťou o zrušenie obžaloby. Túto žiadosť však súd zamietol s tým, že výpoveď bývalého prokurátora Brucea L. Castora o prísľube z roku 2005, že Cosbyho v tejto súvislosti nebude stíhať, nie je dôveryhodná. Komik, ktorému v prípade uznania viny hrozí až desaťročný trest odňatia slobody, sa voči verdiktu odvolal.

Venuje sa aj hudbe

William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem spomínaného sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy, v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company, v Cosbyho prípadoch, sitkome Cosby či v snímke Otec je duch.

Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings, At Last Bill Cosby Really Sings či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency. Herca obvinilo zo sexuálneho napadnutia viac než 50 žien, pričom s viacerými z nich sa momentálne súdi.

Jedna z obetí tvrdí, že ju herec nadrogoval a zneužil, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie