Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Nevyšlo mu to! Súd zamietol žalobu za urážku na cti voči Billovi Cosbymu
Zdielať na

Nevyšlo mu to! Súd zamietol žalobu za urážku na cti voči Billovi Cosbymu

Pennsylvánsky sudca Arthur Schwab zamietol žalobu za urážku na cti, ktorú vlani v októbri podala istá Renita Hill voči americkému hercovi Billovi Cosbymu. Štyridsaťosemročná žena sa s predstaviteľom Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho stretla v roku 1984 v televíznej šou Picture Pages, keď mala 16 rokov.

Právny zástupca George Kontos uviedol, že herec jej klientku počas nasledujúcich rokov obťažoval v Atlantic City, New Yorku a Denveri.

Cosby pritom platil Hill štúdium na Temple University a Spelman College. Žena sa neskôr rozhodla, že s rodákom z Philadelphie ukončí kontakt a o svojich skúsenostiach po prvý raz prehovorila v novembri 2014 v pittsburskej lokálnej televízii.

Podľa Kontosa označili Cosbyho právnici Hill za klamárku, ktorá potrebovala peniaze. Sudca však vo štvrtok rozhodol, že komik ženu podľa pennsylvánskeho zákona neurazil na cti a dodal, že len využil svoje právo na slobodu prejavu.

Desiatky obvinení

Komika obvinilo zo sexuálneho obťažovania viac ako 50 žien, pričom s niektorými z nich sa súdi pre urážku na cti. Herec tiež čelí obžalobe v prípade údajného sexuálneho napadnutia Kanaďanky Andrey Constand z roku 2004.

William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy, v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company, v Cosbyho prípadoch, sitkome Cosby či v snímke Otec je duch.

Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings, At Last Bill Cosby Really Sings či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency.

Bill Cosby sa stal obeťou vandalov, pozrite sa, čo mu vyviedli:

Súvisiace články

Najčítanejšie