Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pred sudcu sa postaví aj Camille Cosby! Bude svedčiť v manželovom procese
Zdielať na

Pred sudcu sa postaví aj Camille Cosby! Bude svedčiť v manželovom procese

Federálny súd v Massachusetts vo štvrtok rozhodol, že v súdnom procese proti americkému hercovi Billovi Cosbymu napokon musí vypovedať aj jeho manželka Camille. V rozhodnutí sa uvádza, že jej svedectvo je povinné, avšak 71-ročná rodáčka z Washington D.C. nebude musieť poskytnúť odpovede na otázky, ktorými by odhalila detaily z ich súkromného života či rozhovorov.

Camille Cosby má svedčiť v prípade žaloby za urážku na cti, ktorú na jej manžela podalo spoločne sedem žien. Spravili tak po tom, ako predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho označil ich obvinenia zo sexuálneho zneužitia za výmysly a klamstvá.

Podal protižalobu

Cosby na ne potom vlani v decembri podal protižalobu, pričom ich taktiež obvinil z urážky na cti. Jeho právnici však začiatkom januára podali žiadosť o odklad Camillinej výpovede.

V nej uviedli, že výpoveď by sa nemala uskutočniť skôr, než sa súd vyjadrí k ich odvolaniu voči samotnému rozhodnutiu, že musí svedčiť. Ako tiež uviedli, odhalenie intímnych detailov z ich manželstva by pre ňu predstavovalo neprimeranú záťaž a mohlo by uškodiť jej reputácii.

Zneužil desiatky žien

Sedemdesiatosemročný herec, ktorý údajne zneužil viac než 50 žien, v súčasnosti čelí aj ďalším civilným žalobám ako aj obžalobe v prípade sexuálneho napadnutia Kanaďanky Andrey Constand z roku 2004. Tú naňho podala prokuratúra v štáte Pennsylvania, ktorá znovu otvorila tento prípad po tom, ako sa vlani v júli dostali na verejnosť informácie, že sa Cosby v roku 2005 priznal k zadováženiu sedatív s úmyslom podať ich ženám, s ktorými chcel mať sex. Jednou z nich vraj bola aj Constand.

SITA

Cosbyho formálne obžalovali koncom decembra a následne ho prepustili na kauciu milión dolárov. Začiatkom januára Cosby požiadal o zrušenie decembrovej obžaloby z údajného zneužitia Constand, pričom jeho právna zástupkyňa Monique Pressley uviedla, že prokuratúra obžalobou porušila podmienky spomínanej výpovede z roku 2005. Súd jeho žiadosť minulý týždeň zamietol.

Šou Billa Cosbyho

William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy, v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company, v Cosbyho prípadoch, sitkome Cosby či v snímke Otec je duch. Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings, At Last Bill Cosby Really Sings či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency.

Jedna z obetí tvrdí, že ju herec nadrogoval a zneužil, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie