Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tajomstvo komédie Pane, vy ste vdova: Hlavnou hviezdou mala byť Bohdalová
Zdielať na
Showbiznis

Tajomstvo komédie Pane, vy ste vdova: Hlavnou hviezdou mala byť Bohdalová

Zdroj: archív blesk.cz

Jedným z evergreenov televíznych obrazoviek je populárna crazy komédie Václava Vorlíčka a Miloša Macourka Pane, vy ste vdova s neprekonateľnou Ivou Janžurovovou. Málokto ale vie, že tvorcovia pôvodne mali v hľadáčiku inú hviezdu - Jiřinu Bohdalovú. Prečo z jej obsadenie zišlo?

Tajomstvo geniálneho filmu prezradil samotný režisér Václav Vorlíček. "Pri písaní sme si s Milošom Macourkom hovorili, že by hlavnú úlohu mohla hrať Jiřina Bohdalová.

Lenže keď bol scenár dokončený a začalo sa pripravovať nakrúcanie, Jiřina mala vtedy problémy kvôli filmu Ucho a dostala zákaz filmovať," hovorí Vorlíček s tým, že Bohdalovej už ponuku ani nepredložil, a Bohdalka sa o zmarenej úlohe nikdy nedozvedela.

Jedinou oslovenou herečkou, bez ktorej si dnes film ani nedokážeme predstaviť, sa stala Iva Janžurová.

"Prečítala som si scenár v aute cestou na zájazd. A ako som čítala, vzrušením som postupne vykrikovala, že je to dvojúloha až trojúloha," usmieva sa ešte dnes Janžurová, ktorá tiež kvôli komunistickým zákazom nemala na ružiach ustlané.

"Po úspechu filmov Petrolejové lampy a Morgiana mi zakázali nakrúcať ďalšie umelecky hodnotné filmy a režiséri ma mohli obsadzovať iba do bláznivých komédií," dodáva Janžurka.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie