Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dokonalá premena hviezd: Iva Janžurová ako kráľovná
Zdielať na

Dokonalá premena hviezd: Iva Janžurová ako kráľovná

Zdroj: archív blesk.cz

Jej Veličenstvo Alžbeta II. a všetci jej premiéri sa stretnú v Prahe. Na doskách Stavovského divadla (jedna zo štyroch scén Národního divadla v Prahe – pozn. red.) sa totiž už zajtra odohrá česká premiéra hry Audience u královny. Do úlohy britskej panovníčky sa doslova prevtelila Iva Janžurová.

Iva Janžurová ako kráľovná Alžbeta II.

“Púšťala som si na internete videá z britského dvora a užasla som, koľko informácií je dostupných,“ zverila sa herečka. Zámerne vraj ale vypustila slávny film Kráľovná, kde panovníčku nezabudnuteľne stvárnila Helen Mirren (69). “Videla som ho v Karlových Varoch pred viacerými rokmi a nepripomínala som si ho. Chcem teraz do postavy preniesť len svoju inšpiráciu z textu,“ povedala Janžurová.

Taťjana Medvecká ako Margaret Thatcher

Hru inscenuje Alice Nellis, ktorá sa aj ako filmová režisérka vždy snaží docieliť čo najväčšej autenticity. Iva tak pred každým predstavením strávi v maskérni dve hodiny. Premena je potom dokonalá, rovnako ako v prípade Taťjany Medveckej (61), ktorá hrá bývalú premiérku Margaret Thatcher (†87), či Václava Postráneckého (71) ako Winston Churchill (†91).

Václav Postránecký ako Winston Churchill

Súvisiace články

Najčítanejšie