Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ján Koleník má nového kamaráta! V novom seriáli ZOO sa objaví aj s tigrom
Zdielať na

Ján Koleník má nového kamaráta! V novom seriáli ZOO sa objaví aj s tigrom

Televízny seriál ZOO je už na spadnutie. Upútavky, v ktorých účinkujú známi herci so zvieracími kolegami, už nejaký ten piatok na televízii JOJ bežia.

Hovorí sa, že nakrúcanie so zvieratami a deťmi je mimoriadne náročné. "Bola to pre nás výzva. ZOO je atraktívne prostredie a pri tvorbe myšlienky nám zišlo na um, že zvieratá by mohli vystupovať," prezrádza projektový režisér Marián Kolík.

"Aby sme to nemali jednoduché, vymysleli sme si kontaktné nakrúcanie s hercami. Šimpanz bol taká prvá voľba," dodáva.

V seriáli sa objavia hneď dvaja šimpanzy - Jenny a Zina. Jedna má päť rokov, druhá pätnásť.

Neboli to ale zvieratá z cirkusu. "Išlo o také, ktoré tréner od malička cvičí, aby mohli vystupovať," odtajuje Kolík.

Obavy zo zvierat

Hrať so zvieratami vzbudzuje rešpekt aj u ostrieľaných hercov. "Obavy tam vždy nejaké sú, ale robili sme všetko preto, aby to bolo najmä bezpečné," dodáva.

A Andym Hricom hrá v pripravovanom seriáli opica. Pikoškou je, že v jednom z dielov bude šoférovať auto. Nie Andy, ale opica.

Seriál vznikal hneď v niekoľkých krajinách. Nakrúcali v Nemecku, Českej republike či na Slovensku.

Romantika, kriminálka i komédia

Nový denný seriál televízie JOJ bude mať tri dejové linky – romantickú, kriminálnu a komickú - ktoré sa spoločným kombinovaním navzájom odľahčia. Romantika tak nebude vyznievať telenovelovo a krimi zas príliš mafiánsky.

Dej sa bude niesť v ľahkom, optimistickom duchu. Bude sa tiež venovať príbehom súvisiacim priamo s poslaním ZOO. Či už je to jeho edukatívna, alebo vedecká činnosť, no najmä jeho úloha zachraňovať ohrozené druhy a vypúšťať ich späť do živej prírody.

Hlavné postavy

Hlavnými postavami sú dobrodruh Peter a zoologička Dominika, na prvý pohľad úplne rozdielne povahy. Peter je energický, akčný, no s mĺkvou povahou, ktorého drsná Afrika naučila byť vynaliezavým slovenským MacGyverom.

Dominika je ako vedkyňa príliš racionálna, puntičkárska a analytická, vyhýba sa dobrodružstvám a akémukoľvek riziku. Improvizácia či prekvapenie sú jej najväčšími nepriateľmi. Medzi Dominikou a Petrom vzniká plno komických nedorozumení, slovných výmen názorov či malých podrazov v práci, ale zároveň aj silné erotické a ľúbostné napätie.

V novom seriáli ZOO sa herci predstavia aj s chlpatými kamarátmi, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie