Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Andy Hryc natáčal seriál s opicami. Keď zívali, mal strach
Zdielať na

Andy Hryc natáčal seriál s opicami. Keď zívali, mal strach

Tvorcovia a herci predstavili s pondelok nový rodinný seriál ZOO, ktorý televízia Joj plánuje nasadiť do svojej programovej štruktúry zhruba v polovici januára. V hlavných úlohách sa v novinke predstaví herecká dvojica Táňa Pauhofová a Ján Koleník.

Táňa Pauhofová tentoraz stvárni racionálnu a puntičkársku zoologičku Dominiku, ktorá má rada fakty a prekvapenie či improvizácia sú jej najväčšími nepriateľmi.

Koleník naopak opäť okúzli diváčky svojim šarmom, jeho seriálový Peter by mal byť totiž absolútnym protikladom Dominiky, dobrodruh s akčnou povahou a svojskými spôsobmi, ktoré získal počas pobytu v Afrike. Je to sebavedomý a za každú cenu úprimný chlap so zmyslom pre spravodlivosť.

Mladá dvojica si od prvej minúty navzájom lezie na nervy, doťahuje sa a robí si schválnosti, sami si však neuvedomujú, že práve týmito nevinnými hrami sa k sebe čoraz viac približujú.

Seriál nabitý hviezdami

Pauhofová a Koleník sú podľa vlastných slov nadšení, že sa okrem divadelných dosiek stretli konečne po prvý raz aj pred televíznymi kamerami. Popri nich sa v seriáli objavia i ďalšie zvučné herecké mená, medzi nimi napríklad Jozef Vajda, Zuzana Šebová, František Kovár, Zuzana Tlučková, Juraj Hrčka, Přemysl Boublík, Csongor Kassai, Dominika Richterová, Milan Bahúl, Oldo Hlaváček, Judita Hansman, Andy Hryc, Peter Šimun a ďalší.

Pri prvej návšteve v Keni sa dohadovali detaily nakrúcania:

TV JOJ

Na seriáli v réžii Braňa Mišíka sa autorsky podieľali Danica Hričová, Jozef Koleják, Veronika Kolejáková, Ján Luterán a Kristína Lévai. "Seriál sme urobili na objednávku televízie, hľadali sme námet na rodinný seriál tohto typu pre celú rodinu. Už sme mali skúsenosť z Divokých koní, kde boli prítomné zvieratá, tak sme si povedali, že je čas urobiť niečo o ZOO. Ten nápad vlastne existoval už dlhšie a televízii v podstate zapadol do programových plánov. Keď sme potom začali spolu s Danicou vyvíjať tento námet, postupne sa k nám pridali aj ďalší scenáristi, kontaktovala sa ZOO, stretli sme sa aj s jej jednotlivými zložkami od pani riaditeľky až po chovateľov, začali sme zbierať materiál, dokonca sme tam aj strávili niekoľko dní, aby sme videli, aké majú jednotliví pracovníci tempo práce, čo robia a ako to tam žije v taký bežný deň a pomaličky sa nazbieral materiál na celý seriál,“ priblížil v rozhovore jeden z tvorcov seriálu Jozef Koleják.

Práca so zvieratami nebola vždy jednoduchá:

TV JOJ

Ťažká práca so zvieratami

Prvá klapka nového televízneho projektu padla koncom augusta, pričom dnes už majú tvorcovia pripravených celých 76 častí. So zvieratami sa im však podľa vlastných slov pracovalo dosť ťažko.

"Zvieratká sú špeciálna kapitola. Sú to v podstate herci, ktorí majú rovnako ako ľudia svoje nároky a svoje obmedzenia, takže to bola veľmi náročná spolupráca. Z nášho scenáristického pohľadu to bolo však hlavne o tom, že sme vedeli, aké majú tie zvieratá obmedzenia, čo vedia a čo nevedia robiť a tým pádom sme dostali na začiatok presný návod k tomu, ako ich máme písať. Neskôr sme sa už nejaké príbehy, ktoré sme si mysleli, že by mohli fungovať, snažili však vymyslieť aj sami,“ ozrejmil Koleják.

Táňa Pauhofová hrá v seriáli puntičkársku zoologičku:

TV JOJ

Žiadna telenovela

V ZOO sa podľa neho objaví nespočetné množstvo rôznych zvierat, za ústrednú štvoricu seriálových zvieracích hercov však bez zaváhania možno považovať opice Miša a Džudy, nosáľa Igora a papagája Huga.

Tím scenáristov sa pri tvorbe jednotlivých liniek snažil zo všetkých síl vyhnúť telenovelovému poňatiu. Obrazy z prostredia zoologickej záhrady príjemne vyvažuje náhľad do súkromného života jednotlivých postáv. Diváci sa zároveň nielen zabavia na vtipných scénkach, ale ponoria sa spolu s hercami i do ľahkej kriminálnej zápletky.

Tvorcovia si navyše vzali za cieľ oboznámiť ľudí s poslaním ZOO, jej edukatívnou a vedeckou činnosťou, ako aj úlohou ochraňovať ohrozené živočíšne druhy a vracať ich späť do živej prírody. "Som rád, že televízia nabrala odvahu ísť do takéhoto ťažkého projektu,“ vyjadril sa režisér Braňo Mišík, ktorý vyzdvihol najmä dobrodružné prvky seriálu. "Je to seriál, ku ktorému si môže sadnúť celá rodina, každý si tam nájde svoje motívy,“ poznamenal 43-ročný Bratislavčan.

TV JOJ

Nakrúcanie v Afrike

V seriáli pritom nebude chýbať ani exotika - časť deja totiž nakrúcali v prírodnej rezervácii Masai Mara v Keni. "V Afrike sme točili zábery z obdobia, kým sa Peter vráti na Slovensko a tak isto aj dôležité časti zo stredu nášho príbehu. Za dva týždne sa tam natočilo okolo 80 obrazov, čomu sme veľmi radi. Točenie v Afrike bolo totiž veľmi náročné, nevedeli sme, čo nás čaká, ale podarilo sa tam urobiť veľmi veľa pekného materiálu, či už s domorodými ľuďmi alebo s rangermi, ktorí sa tam starajú o národný park Masai Mara a tak ďalej. Všetky obrazy z prostredia Afriky máme v tejto chvíli už hotové,“ uviedol Koleják.

TV JOJ

Podľa informácií PR manažérky televízie Joj Kataríny Noskovej začnú seriál vysielať zhruba v polovici januára, pričom diváci si ho budú môcť pozrieť niekoľkokrát do týždňa vo večernom prime time. Presné vysielacie dni ani dátum, kedy seriál spustia, však zatiaľ manažment televízie nepotvrdil.

Jeden z hercov, ktorý si zahral v seriáli, je Andy Hryc. Keď opica zívali, herec mal strach. Pozrite si priložený rozhovor:

Súvisiace články

Najčítanejšie