Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Herec Lubomír Lipský má zdravotné problémy: Tretí boj o život
Zdielať na
Showbiznis

Herec Lubomír Lipský má zdravotné problémy: Tretí boj o život

Zdroj: blesk.cz

Málo platné, roky sa hlásia. Lubomíra Lipského (92) museli hospitalizovať kvôli ťažkému zdravotnému stavu.

“S dedkom to bolo zlé. Bol dehydrovaný, a ešte sa k tomu pridalo niečo na pľúcach,“ zveril sa Aha! hercov vnuk Matěj Lipský (39) s tým, že slávny herec leží už tri týždne v nemocnici.

Bolo to už tretíkrát, čo Lubomír vydesil svoju rodinu. Prvýkrát bolo zle, keď v roku 2004 ochrnul po ataku kliešťa. Vtedy dostal boleriózu. V roku 2010 prekonal Lipský vážnu mozgovú príhodu.

Krvácal do mozgu, a dokonca sa potom učil chodiť. Teraz skončil v starostlivosti lekárov kvôli dehydratácii. Ako veľa starých ľudí nemá totiž pocit smädu a tak nepije.

Vo vinohradskej nemocnici musel preto dostať sériu infúzií. Potom mu ešte kvôli nálezu na pľúcach nasadili lekári hneď troje antibiotík. Keď sa Lipskému trochu uľavilo, presťahoval sa do Thomayerovej nemocnice, kde je jeho nevesta primárkou.

“Už našťastie trochu pookrial, včera dokonca sám volal tetu Taťánu, že mu je lepšie,“ pochválil sa Matěj dobrou správou. Dedko si vraj pochvaľuje dobré sestričky, ktoré sa oňho láskyplne starajú. Je ale zrejmé, že si predstaviteľ legendárneho dedka Potůčka v seriáli Traja chlapi v chalupe dobre uvedomuje svoj vek.

“Nikto svojmu osudu neujde,“ povedal vraj nedávno v rodine.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie