Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V materskej škôlke v Nitre vybuchla nálož. Versace obviňuje Mojsejovú
Zdielať na

V materskej škôlke v Nitre vybuchla nálož. Versace obviňuje Mojsejovú

NITRA / Do areálu súkromnej materskej školy niekto v noci vhodil nálož. Stalo sa to v Nitre na Vodnej ulici. Výbuch zasiahol okno a dlažbu. Ide ale o dom, v ktorom kedysi býval František Kabrheľ známy ako Versace. Ten si myslí, že tento útok bol smerovaný práve na neho.

Ľudia z okolitých domov po pol noci počuli obrovskú ranu. Nechápali, čo sa deje, a preto vybehli na ulicu. "Pozerala som televíziu a manžel už spal. A zrazu som počula veľkú ranu," hovorí žena, ktorá má dom hneď vedľa škôlky.

Z ulice susedia nič podozrivé nevideli. Až dopoludnia, keď prišla do materskej školy majiteľka zistila, čo sa stalo.

"Chcela by som ubezpečiť rodičov, že celá táto situácia nebola smerovaná voči mojej osobe a ani voči nášmu zariadeniu," uviedla majiteľka materskej školy.

Vyrovnávanie účtov

Cez bránu niekto vhodil do areálu trhavinu. Výbuch rozbil okno a poškodil dlažbu. Páchateľ zrejme využil čas, keď vedel, že v materskej škole nikto nie je. "Naozaj mi to je ľúto. Ten, ktorý to spôsobil asi nemal vedomosť o tom, že tu nie je rodinný dom, ale zariadenie pre deti," dodala majiteľka škôlky.

Ide totiž o rodinný dom, v ktorom býval František Kabrheľ známy, ako Versace. Nehnuteľnosť predal pred 5 rokmi, ale stále tam má trvalý pobyt . Myslí si, že útok bol smerovaný zo strany košickej podnikateľky Nory Mojsejovej.

"Toto, je ďalší z pokusov, ako sa mi vyhrážať a zastrašiť ma. Tá osoba z východu - ten košický hybrid, veľmi dobre poznal ten dom. Veľakrát ma v ňom navštevoval, keď som v ňom ešte býval,"
uviedol bývalý majiteľ domu František Kabrheľ.

Konflikt

Nora Mojsejová však tieto tvrdenia rázne odmieta. "Samozrejme, že s týmto nemám nič spoločné. Ja si myslím, že to mohlo byť aj naschvál, aby podozrenie padlo na mňa. Ja nemám žiadny záujem o tohto človeka, toto čo už on vystrája hraničí s debilitou. Si to dal urobiť možno aj sám," myslí si Nora Mojsejová.

Policajti na mieste niekoľko hodín zaisťovali stopy. Tie skúma aj pyrotechnik. "Polícia prípad vyšetruje, ako trestný čin všeobecného ohrozenia," uviedla hovorkyňa Krajskej polície Nitra Renáta Čuháková .

Súvisiace články

Najčítanejšie