Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalší útok na rodinu Mojsejovcov, zápalná fľaša poškodila dom
Zdielať na

Ďalší útok na rodinu Mojsejovcov, zápalná fľaša poškodila dom

KOŠICE / Dom sestry kontroverznej podnikateľky Nory Mojsejovej sa opäť stal terčom útoku. Niekto naň hodil zápalnú fľašu. Nejde pritom o prvý útok. Začiatkom roka podpálili podnikateľke butik, koncom mája zase niekto ohňom zaútočil na dom jej sestry.

Po tom, čo niekto hodil zápalnú fľašu na dom Eriky Mojsejovej, trámy na streche povolili a výbuch vybil sklá na niektorých oknách. Blízki Nory Mojsejovej popisujú výbuch ako strašnú ranu.

"Poškodil dom, strechu, okná do spálne," opisuje podnikateľka.

"Poškodením domu vznikla predbežná škoda za 20 tisíc eur. Počas explózie nedošlo k zraneniu osôb," uviedol košický krajský hovorca Alexander Szabó.

Obhliadka po výbuchu trvala niekoľko hodín.

Útok zápalnou fľašou

Nora Mojsejová po prepustení z väzby bývala práve u sestry Eriky. Koncom mája došlo k prvému útoku.

Začiatkom roka pritom niekto zničil aj Norin butik. Všetky tri útoky mali pritom spoločné to, že útočník použil zápalnú fľašu.

Nora Mojsejová priznala, že sa bojí nielen o svoj vlastný životy, ale i o životy svojich blízkych.

"Samozrejme, že sa bojím. Kto by sa nebál? Ja som bola vzatá do väzby na 13 mesiacov, lebo osoba, ktorá bola pod tabletkami povedala, že sa bojí o svoj život. Ja som pre to bola 13 mesiacov vo väzbe a nič sa nedeje," odtajila podnikateľka.

Niekoľkoročný trest

Prípadom sa už zaoberá polícia. "Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu poškodzovania cudzej veci," konštatoval Szabó.

Doposiaľ neznámu páchateľovi hrozí väzenie na 4 až 10 rokov.

Na rodinu Nory Mojsejovej opäť zaútočil neznámy páchateľ. Použil zápalnú fľašu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie