Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Jan Hrušínský bojoval so smrťou: 12 dní v umelom spánku
Zdielať na
Showbiznis

Jan Hrušínský bojoval so smrťou: 12 dní v umelom spánku

Zdroj: archív ahaonline.cz

Znova sa narodil. Toto nie sú plané slová. Jan Hrušínský (60) mal naozaj namále. Potomkovi slávneho hereckého rodu praskla tepna vedúca k pečeni a žlčníka a prestali mu fungovať pľúca. Museli ho na dlhých 12 dní uspať.

Lekári z Thomayerovej nemocnice bojovali o život herca a principála sedem hodín na operačnej sále. Ani po zložitom zákroku ale nebolo úplne vyhraté. Hrušínského museli uviesť na 12 dní do umelého spánku, než sa aspoň trochu zotavil.

“Museli mi urobiť tracheotómiu. Nemohol som totiž sám dýchať, mal som obojstranný zápal pľúc,“ zveril sa Aha! Hrušínský.

Vdýchol tekutinu, ktorá sa mu po prasknutí žlčníka a tepny vyliala do tela. Spôsobil lekárom nejednu ťažkú chvíľu. To, čo prekonal naraz, nestretne niekoho jednotlivo po celý život.

“Chcel by som preto všetkým z pavilónu B3 Thomayerove nemocnice veľmi poďakovať. A taktiež profesorovi Pirkovi z IKEM,“ povedal Hrušínský. Pozvoľna sa vracia späť do života a rekapituluje. “Na vine môjho kolapsu bol zrejme stres z podnikania v kultúre. Viesť divadlo je neskutočne zložité,“ posťažoval si. “Dúfam, že som si zdravotné problémy vybral raz a navždy na dlhý čas vopred,“ verí herec.

Po mesiaci na ARO a potom na normálnej izbe je Jan Hrušínský konečne doma v rodinnej vile. Vykúpal sa vo svojej kúpeľni, vyspal sa v svojej posteli. “Pomaly vybavujem resty. A teším sa na nakrúcanie rozprávky Řachanda, kde mi zostáva dokončiť niekoľko obrazov. Práca na Řachande sú pre mňa hotové kúpele, dlho som nezažil tak príjemné nakrúcanie,“ zveril sa pán riaditeľ, ktorý už musí myslieť na novú divadelnú sezónu v Divadle na Jezerke.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie