Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Trápenie Bolka Polívku: Ruky mu požiera choroba bielych škvŕn
Zdielať na
Showbiznis

Trápenie Bolka Polívku: Ruky mu požiera choroba bielych škvŕn

Zdroj: archív blesk.cz

Bude mať niekedy pokoj? Herec Bolek Polívka (65)sa už roky trápi s rôznymi problémami. Či už ide o jeho farmu a dlhy, tak aj o záľubu v pití alkoholu, ktorá mu tiež neuľahčuje život. Tentoraz ukázal dôsledky choroby, ktorá ho už trápi roky. Trpí pigmentovou poruchou a tá mu požiera ruky.

Choroba Vitiligo sužuje Bolka Polívku už niekoľko rokov. Pred pár rokmi ukázal škvrny na rukách, ktoré boli omnoho menšie, než teraz. A na premiére filmu Domácí péče bolo vidieť, ako jeho choroba postúpila - píše blesk.cz.

Najskôr mal na rukách len nepatrné fliačky. Teraz má už veľké biele škvrny, ktoré herec nemá len na rukách. Na tvári škvrny maskuje fúzami. Choroba síce nie je úplne vyliečiteľná, ale dá sa zamaskovať make-upom. Preto si túto vadu divák v televízii hneď nevšimne.

Choroba vitiligo sa vyznačuje výpadkami pigmentu. “Dochádza k zániku buniek tvoriacich pigment. Výsledkom choroby sú biele škvrny na koži ( na rukách, okolo očí, kĺbov a na genitáliách) alebo zväzky bielych vlasov,“ vysvetľuje dermatologička MUDr. Markéta Majerová z kliniky Asklepion.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie