Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Květa Fialová s krutou diagnózou: Toto je zlé...
Zdielať na
Showbiznis

Květa Fialová s krutou diagnózou: Toto je zlé...

Zdroj: ahaonline.cz

Desivá diagnóza. Květa Fialová (85) bojuje v Liečebni dlhodobo chorých s Alzheimerovou chorobou, ktorá pred smrťou sužovala aj jej manžela, režiséra Pavla Hášu (†80). Tá choroba ho vtedy úplne zožrala, nariekala vtedy herečka.

“Áno, mamička má túto škaredú chorobu. Trpí výpadkami krátkodobej pamäti, ale veľmi dobre sa pamätá, čo sa stalo pred rokmi,“ potvrdila diagnózu denníku Aha! herečkina dcéra Zuzana Hášová (52). “Mamička absolvovala testy na Alzheimerovu chorobu a v jej veku dopadli pomerne dobre. Osobne mám skôr pocit, že by to mohla byť starecká demencia,“ dodala.

“Pani Fialovú k nám priviezli z Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe,“ povedala Aha! riaditeľka pražskej Kliniky na Košíku Alena Jakubová. Nezabudnuteľná Tornádo Lou z filmu Limonádový Joe totiž prekonala ťažký infarkt. Domov sa už so zisteným Alzheimerom ale vrátiť nemohla.

“Priviezli ju k nám už s diagnózou a naordinovanými liekmi,“ prezradila riaditeľka Jakubová s tým, že herečka sa domov už zrejme nevráti...

V liečebni ju navštevujú dcéra s vnučkou. “Zuzanka je tu každý deň. Ale prichádzajú aj kolegovia z divadla, priatelia...,“ usmiala sa herečka. A prostredníctvom Aha! odkázala: “Ďakujem všetkým, ktorí sa o mňa strachujú. Ste moji miláčkovia.“

Na izbe v trojici

- - -Rodina si priala, aby Květa Fialová na klinike ležala s ďalšími pacientmi, aby mala spoločnosť. Herečka je teda na trojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou.

Neviem, kde som a prečo...

Alzheimer sa nedá zastaviť. Nie je to ani rok, čo herečka prišla do pražského Divadla ABC a všetkých sa pýtala: “Prosím vás, neviete, prečo tu dnes som?“ Pritom tam hrala skoro celý život. Začiatkom tohto roku sa jej zdravotný stav zhoršil. Vo februári Květa Fialová prekonala infarkt a v noci volala spevákovi Hynkovi Tommovi (39) so slovami: “Kde som?“ Napriek tomu, že nevedela, kde sa nachádza, pamätala si, že je herečka a že má s Hynkom nakrúcať rozprávku na DVD.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie