Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Toto Krajčo a Dyk prehryznú ťažko: Nie je o nich záujem
Zdielať na

Toto Krajčo a Dyk prehryznú ťažko: Nie je o nich záujem

Zdroj: ahaonline.cz

Čistky v Národnom divadle v Prahe vyvolali rozporuplné reakcie. So začiatkom novej divadelnej sezóny sa v roli nového šéfa Zlaté kapličky predstaví ambiciózny Daniel Špinar a hneď od začiatku vyslal jasný signál umelcom, na ktorých ďalšie zotrvanie na prvej scéne nemá riaditeľ činohry záujem. Vo svojom komentári sa vyjadril i o prípadnej spolupráci s nepochopiteľne protežovanými Richardom Krajčom (37) a Vojtom Dykom (29).

Tridsaťpäťročný Daniel Špinar, ktorý sa netají svojou homosexuálnou orientáciou, sa stal tŕňom v oku mnohým ľuďom, ktorým svojim prístupom urobil čiaru cez rozpočet.

Niektorí sa na neho sťažujú na Hereckej asociácii, skôr než stačil nastúpiť do funkcie. “Chcem zdôrazniť, že zo 45 hercov som požiadal o ukončenie spolupráce jedenásť, takže necelú štvrtinu. Nejde o vyhadzovy na hodinu. Plejáda hviezd tu zostáva,“ hovorí na svoju obranu Špinar proti obvineniu, že kruto a nemilosrdne likviduje obľúbených hercov v novom časopise Interview.

Daniel Špinar.

ahaonline.cz

Na návrat do divadla môžu zabudnúť herci, ktorí v minulosti divadlo z rôznych dôvodov demonštratívne opustili, ako napríklad Richard Krajčo alebo Vojta Dyk. “Dyka ani Krajča v súbore nechcem. V koncepte som jasne stanovil, že pre hercov Národného divadla má byť prioritou byť hercom Národného divadla. Tí, ktorí odišli, sú už duchom inde,“ hovorí rezolútne.

Súvisiace články

Najčítanejšie