Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dracula rozplakal vdovy po Svobodovi a Hesovi
Zdielať na

Dracula rozplakal vdovy po Svobodovi a Hesovi

Zdroj: blesk.cz

Slzavé údolie a ťažká nostalgia. Tak by sa dala popísať atmosféra na obnovenej premiére muzikálu Karla Svobodu (†68) Dracula. Vreckovky počas celého predstavenia neodložili vdovy mužov, bez ktorých by muzikál nevznikol. Dej preplakala Vendula Svobodová (42) i vdova po choreografovi Richardovi Hesovi (†50) Marcela (51).

Autor fenomenálneho muzikálu Karel Svoboda spáchal samovraždu pred ôsmimi rokmi a jeho manželke Vendule Svobodovej sa pri spomienke na neho tisnú slzy do očí i po tak dlhom čase.

Na obnovenú premiéru vdova prišla v sprievode svojho o 16 rokov mladšieho priateľa Josefa Pizingera. Hoci bola Vendula pred začiatkom predstavenia plná úsmevov, v priebehu muzikálu na ňu doľahli spomienky na zosnulého manžela a neubránila sa slzám.

blesk.cz

Svobodová ale nebola jediná uplakaná vdova tohto večera. V slzách sa topila aj manželka choreografa Richarda Hesa Marcela Hesová. Tá plakala od začiatku až do konca predstavenia. “Páčilo sa mi tu veľmi, aj som zaslzila, a to dosť. Dracula je dobre napísané dielo od pána Borovca, vymyslené od môjho muža a napísané od Karla,“ zverila sa Marcela Hesová, ktorá priviedla aj synov.

blesk.cz

Vdova po geniálnom choreografovi, ktorý zomrel vo februári 2014 na rakovinu pankreasu, sa doposiaľ s jeho smrťou nevyrovnala. Smútok neopustil ani ich synov. “Za otcom je nám veľmi smutno,“ priznala pre Blesk.cz dojatá vdova. Spomienka na Richarda ju vzala natoľko, že ešte pol hodinu po predstavení plakala na toalete.

Súvisiace články

Najčítanejšie