Skoro jasno
16°
Bratislava
Paulová priznala syndróm vyhorenia: Nechcela som byť už herečka
Zdielať na

Paulová priznala syndróm vyhorenia: Nechcela som byť už herečka

Zdroj: blesk.cz

Zimnica, bolesť hlavy, nespavosť... Aj tak sa prejavuje syndróm vyhorenia. Dostihol i herečku Janu Paulovú, ktorá uvažovala, že svoju profesiu povesí na klinec.

Jana Paulová (60) prešla pred rokmi profesijnou krízou. Nastal u nej syndróm vyhorenia. “V tom čase som naozaj veľa nakrúcala a hrala a vlastne som s ničím z toho nebola spokojná. Nepáčili sa mi scenáre, bolo to celé proste nejaké podivné. Tak som dostala pocit, že už vlastne nechcem byť herečka,“ priznala Blesku Paulová.

Paulovej nakoniec pomohlo to, že sa ozval jej dlhoročný herecký parťák. A podarilo sa mu zlanáriť ju do predstavenia, ktoré poznala. “Raz mi zavolal Pavel Zedníček, že ma potrebuje do predstavenia Natěrač. My sme ho spolu predtým hrali, ale potom ho za mňa naskúšala iná kolegyňa a tá ochorela. Lenže mali päť vypredaných predstavení na Slovensku a niekto to odohrať musel. Takže som kývla, aby som mu vytrhla tŕň z päty. No a potom s to postupne začalo zasa nejako nabaľovať,“ spomína Paulová.

blesk.cz

Prišiel u nej od toho času ešte niekedy pocit, že sa chce na všetko vykašľať? “Neprišiel, pretože si robím, čo chcem, už to nepreháňam. Viem, že mám obmedzené sily, a keď chcem niečo robiť poriadne, musím sa venovať iba tomu. Takže keď večer hrám v divadle, proste nemôžem celý deň nakrúcať, pretože by som na to skrátka nemala silu."

Súvisiace články

Najčítanejšie