Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prvýkrát na verejnosti! Monacký pár ukázal kniežacké dvojičky
Zdielať na

Prvýkrát na verejnosti! Monacký pár ukázal kniežacké dvojičky

Monacké kniežacie dvojičky majú za sebou prvý deň vystúpenia na verejnosti. Knieža Albert II. a jeho manželka Charlene ich ukázali na balkóne paláca. V Monaku vyhlásili štátny sviatok.

Po predstavení kniežacích dvojičiek sa pár, ale už bez detí, vydal medzi ľudí, ktorí boli zhromaždení pod palácom, píše BBC.

Chlapec Jacques Honoré Rainier a dievča Gabriella Therese Marie prišli na svet cisárskym rezom 10. decembra 2014. Aj napriek tomu, že sa dcéra narodila o dve minúty skôr ako syn, ako mužský potomok sa práve on stal následníkom trónu. Deti zdedia po Albertovi všetky tituly.

Šialene zamilovaná matka

Verejnosť už mala možnosť vidieť dvojičky, ktoré sú prvými v sedemstoročnej histórii monackého kniežatstva. Ich prvé fotografie zverejnil francúzsky časopis Paris Match.

Reprofoto/palais.mc

"Sú nádherné, rozkošné, som do nich šialene zamilovaná," povedala týždenníku šťastná matka Charlene.

Prvá svadba od roku 1956

Albert II. a o dvadsať rokov mladšia bývalá reprezentnatka Juhoafrickej republiku v plávaní Charlene Wittstock sa zosobášili pred tromi rokmi.

V Monaku išlo o prvú svadbu vládnuceho kniežaťa od roku 1956, kedy sa Albertov otec Rainier III. oženil s hollywoodskou herečkou Grace Kelly.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie