Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvojičky zdedia po Albertovi (56) tituly, knieža chce namiesto darov peniaze
Zdielať na

Dvojičky zdedia po Albertovi (56) tituly, knieža chce namiesto darov peniaze

Monackému páru sa v stredu narodili zdravé dvojičky. Dievčatko prišlo na svet o dve minúty skôr, ale dedičom trónu sa stal chlapček. Stalo sa tak prvýkrát v histórii Monaka, ktoré vzniklo v 13. storočí, že sa v kniežacej rodine narodili dvojičky. Kňažná rodila cisárskym rezom.

Dievčatko dostalo meno Gabriella Therese Marie a chlapec Jacques Honoré Rainier. Monacké knieža Albert II. do poslednej chvíle nepoznal pohlavie dvojičiek.

"Človek v živote nemá často možnosť zažiť také príjemné prekvapenie a to je dôvod, prečo som nechcel poznať pohlavie detí pred narodením," vysvetlil a dodal, že každé dieťa bude mať vlastný titul, ktoré pripomenie monackú históriu rodu Grimaldiovcov. Knieža s manželkou namiesto vecných darov poprosili o finančné príspevky, ktoré poputujú na charitu.

Podľa zmluvy z Peronne z roku 1641 je dedičom monackého trónu markýz z Beaux, čo je mesto v Provence. Druhé dieťa ponesie titul grófka z Carladès, mesta vo francúzskom regióne Auvergne.

Na oslavu narodenia dvojičiek boli pripravené pompézne delostrelecké salvy. Albert už má dve nemanželské deti, ktoré ale nemajú nárok na nástupníctvo, píše britská BBC.

Dvojičky prišli na svet v nemocnici, ktorá je pomenovaná po ich babičke Grace Kelly,

SITA

Tri roky svoji

Päťdesiatšesťročný Albert II. a o 20 rokov mladšia bývalá reprezentantka Juhoafrickej republiky v plávaní Charlene sa zobrali pred tromi rokmi.

Svadba Alberta II. a Charlene,

SITA

V Monaku išlo o prvú svadbu vládnuceho kniežaťa od roku 1956, kedy sa Albertov otec Rainier III. oženil s hollywoodskou herečkou Grace Kelly.

Štíhla blondína Charlene, ktorá nemá urodzený pôvod, považujú Monačania za dôstojnú dedičku a prirovnávajú ju k tragicky zosnulej kňažnej Grace Kelly, ktorá zahynula v roku 1982.

Dvojičky sa v kráľovských rodinách objavili už v minulosti. Väčšinou ale nešlo o následníkov trónu. Zo súčasných panovníckych rodov majú dvojičky napríklad dánsky korunný princ Frederik s manželkou Mary.

Dánske dvojičky sa narodili v roku 2011,

SITA

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie