Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Monaku sa pripravujú na príchod dvojčiat. Ktoré z nich zasadne na trón?
Zdielať na

V Monaku sa pripravujú na príchod dvojčiat. Ktoré z nich zasadne na trón?

Zdroj: Isifa

Monacké knieža Albert II. (56) a jeho manželka Charlene (36) čakajú dvojčatá. Krajina sa pripravuje na dvojnásobnú radosť, ale podľa protokolu na trón môže zasadnúť len jedno z detí. Ako budú vyberať vládcu?

Knieža Albert II. a jeho manželka monacká kňažná Charlene sa tešia na príchod svojich dvoch detí. Dvojičky by sa mali narodiť koncom roka.

Krajina sa teší z rozrastajúcej sa kniežacej rodiny, ale média špekulujú, ako sa bude vyberať nástupník trónu, keď sa narodia dvaja chlapci.

K slovu sa preto dostali odborníci na šľachtické a kráľovské zvyky.

"Podľa starých tradícií je považované za staršie dieťa to, ktoré sa narodí ako druhé, pretože bolo splodené ako prvé. Monarchovia sa v súčasnosti riadia modernejším zvykom, rozhoduje poradie narodenia," uviedol francúzsky expert na šľachtické a kráľovskej otázky Stéphane Bern.

Albert II. a jeho manželka Charlene

Isifa

Situácia by bola ešte zaujímavejšia, keby princezná rodila cisárskym rezom. V prípade, že by išlo o dve dievčatá alebo dvoch chlapcov, stalo by sa dedičom trónu dieťa, ktoré by lekár vybral ako prvé. Ak by sa narodilo dievča a chlapec, vzhľadom na zvyky, by sa stal nástupníkom chlapec.
 
Narodenie dvojčiat v Monaku môže nechtiac zatieniť narodenie druhého kráľovského dieťaťa princa Williama a Kate.

Kate čaká druhé dieťa, prezradila jej kamarátka

Súvisiace články

Najčítanejšie