Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Albert II v chomúte. Po civilnom prišiel cirkevný sobáš
Zdielať na

Albert II v chomúte. Po civilnom prišiel cirkevný sobáš

Manželstvo monackého kniežaťa a juhoafrickej plavkyne je spečatené. Najskôr civilným sobášom a teraz sú svoji aj pred Bohom. Touto kráľovskou svadbou žije celé Monaco a podobne, ako tomu bolo aj v prípade Willa a Kate, na tieto dni je vyhlásený štátny sviatok. Nádhernú a dojemnú svadbu napokon zakončil o polnoci ohňostroj.

Albert II. a Charlene Wittstock sú svoji. Nádherný rozprávkový cirkevný sobáš sa konal na nádvorí monackého kniežacieho paláca pod holým nebom za prítomnosti asi 800 hostí, pričom ich zväzku požehnal arcibiskup Bernard Barsi.

Nevesta prišla na obrad svadobnou uličkou v sprievode svojho otca oblečená v šatách z dielne módneho domu Giorgio Armani. Mladomanželia si vymenili prstene z bieleho zlata a platiny. Obrad sa premietal aj na veľkoplošnej obrazovke na námestí. O polnoci bol spustený slávnostný ohňostroj.

Medzi pozvanými hosťami boli okrem iných aj francúzsky prezident Nicolas Sarkozy, módny návrhár Karl Lagerfeld, kráľ a kráľovná Švédska s ich tromi deťmi, írska prezidentka Mary McAleese, predseda Európskej komisie José Manuel Barroso či belgický kráľ Albert II. Päťdesiattriročné knieža a 33-ročná Wittstock svoje zásnuby verejnosti oznámili 23. júna 2010.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie