Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Princezná Diana (†36). Príbeh jej života plný zvratov
Zdielať na

Princezná Diana (†36). Príbeh jej života plný zvratov

Ľudia ju milovali. Aj preto, keď pred štrnástimi rokmi zahynula pri autohavárii, oplakával ju celý svet. Žiadna iná kráľovská rodina v modernej dobe totiž nemala takú výraznú osobnosť, akou bola princezná Diana. Dnes by oslávila 50-te narodeniny.

Mladá dáma z aristokratickej rodiny Diana Frances Spencerová pôsobila na počiatku svojej kariéry ako učiteľka v materskej škôlke. Keď na poľovačke spoznala a zaujala princa Charlesa, mala len 17 rokov. Ako dvadsaťročnú ju požiadal o ruku.

Zosobášili sa 29. júla 1981. Do roka dala Diana Charlesovi potomka - princa Williama. O dva roky neskôr prišiel na svet Harry. Miloval ju celý svet, jej manžel jej však lásku opätovať nevedel. Rozviedli sa v roku 1996.

Diana zúfalo túžila po láske. Netrvalo dlho a verejne sa priznala k afére s jazdeckým inštruktorom princov Jamesom Hewittom. Neskôr mala milenecký vzťah s podnikateľom Dodim Al Fayedom.

Celý život ju prenasledovali paparazzovia a novinári, a práve oni môžu podľa všetkého za jej smrť. Prenasledovali ju aj v osudnú noc z 30. na 31. augusta, keď opustila so svojím partnerom hotel Ritz v Paríži. Novinárska túžba po unikátnych fotografiách sa skončila tragickou haváriou. Diana, princezná z Walesu zomrela krátko po svojich 36. narodeninách. Jej auto narazilo do trinásteho piliera v tunely v centre Paríža.

Keď média priniesli správu o jej smrti, v šoku bol celý svet. Pochovaná bola vo Westministerskom opátstve 6. septembra 1997.

Diana_princezná_kráľovná sŕdc

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie