Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ples v opere 2015 má svoj dátum a aj cenu vstupeniek
Zdielať na

Ples v opere 2015 má svoj dátum a aj cenu vstupeniek

BRATISLAVA / Nové prístroje na každé oddelenie detského ARA. Na Slovensku sú v štyroch mestách a organizátori najprestížnejšej spoločenskej udalosti u nás, ktorou je Ples v opere, chcú peniaze darovať práve im. Cieľ, prečo plesať je teda jasný, nejde len o zábavu.

"Pätnásty ročník plesu v opere bude tak ako aj v minulom roku v priestoroch SND a stane sa tak 10.januára," tvrdí člen plesového výboru Pavol Lančarič.

A opäť bude dobročinný. Finančný výťažok z plesu v opere poputuje malým pacientom do nemocníc. "My sme opäť zvažovali kam a chceli sme pomôcť tak, aby to zasiahlo celé Slovensko, pretože hostia, čo plesajú, nie sú len z Bratislavy," tvrdí riaditeľka plesu v opere Andrea Cocherová.

Nové prístroje

Detské kliniky anestézielógie a intenzívnej medicíny sú v štyroch slovenských mestách. V Bratislave, v Banskej Bystrici, v Martine a v Košiciach. Ich pacienti sú vo veku 0 až 19 a na týchto oddeleniach ide vždy o život.  Stáva sa tak po úraze, dopravnej nehode, či vrodených vývojových chybách, onkologickej liečbe alebo transplantácii.

"Určite by sa nám zišli nové prístroje na umelú ventiláciu pľúc a anestézie," povedal prednosta II. kliniky pediatrickej anesteziológie a intenzívnej medicíny Karol Králinský.

Vstupné 500 eur

"Robíme tak už po štvrtýkrát. Prvykrát sme pomohli na onkológii, druhýkrát  v kardiocentre a teraz detské ARO," informuje Cocherová. "Aj tohto roku by mohlo byť 306 párov teda 612 ľudí a minimálne vstupné tiež zostáva tých 500 eur," počíta Lančarič.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie