Jasno
18°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Rezešovej (37) zvýšili Maďari trest! V base bude podstatne dlhšie
Zdielať na

Rezešovej (37) zvýšili Maďari trest! V base bude podstatne dlhšie

BUDAPEŠŤ / Odvolací súd v Budapešti rozhodol v prípade procesu Evy Rezešovej Varholíkovej. Rozsudok znie - 9 rokov! Informuje o tom portál teraz.sk s odvolaním sa na maďarskú tlačovú agentúru MTI.

Pojednávania budapeštianskeho súdu boli predbežne naplánované do piatku. Už vo štvrtok padol rozsudok v prípade Evy Varholíkovej Rezešovej. Podľa portálu teraz.sk si dcéra oceliarského magnáta odpyká vo väzení deväťročný trest. Senát sprísnil rozsudok prvostupňového súdu, ktorý mal dcéru oceľového magnáta poslať za mreže na 6 rokov. 

Trest v hornej hranici sadzby , ktorý je od 5 do 10 rokov, má mať podľa sudkyne preventívny účinok.

Odpykávanie na Slovensku

Odsúdená Eva Varholíková dväťročný trest vo väzení so zvýšenou ostrahou, z ktorého môže najskôr požiadať o podmienečné prepustenie až po uplynutí dvoch tretín trestu, to jest o 4 roky, prijala s kamennou tvárou. Osemročný zákaz viesť motorové vozidlá, ktorý vstúpi do platnosti až po prepustení z väzenia či zaplatenie trov súdu vo výške 6-tisíc eur sú popri strate slobody len drobné kozmetické chyby.

"Verím, že tak rýchlo, ako ukončil druhostupňový súd pojednávanie, bude ukončené aj konanie, na základe ktorého si moja klientka bude môcť odpykávať svoj trest na Slovensku," povedal obhajca Péter Novák.

Obhajca Varholíkovej, napriek tomu, že pôvodne žiadal zbavenie viny svojej klientky, dnes tvrdil, že očakával presne tento trest a že v zmysle maďarských zákonov bude môcť byť jeho klientka so svojou rodinou už o necelé 4 roky.

Na mieste je redaktorka Drahu Dobrovicsová:

Mimoriadne tragická nehoda sa stala pred dvoma rokmi nadránom na maďarskej diaľnici M3. Mladá vodička na BMW narazila do Fiatu, v ktorom uhoreli traja Maďari. Luxusné auto šoférovala dcéra známeho podnikateľa a bývalého ministra Alexandra Rezeša († 53).

Výčitky na celý život

Bol to strašný pohľad! Jednu z najvyťaženejších diaľníc v Maďarsku uzavreli. Po nehode luxusného auta zo Slovenska zahynuli traja ľudia. Doslova zhoreli! Prežil len jeden človek. A fľaša vodky... Vyplýva to zo záznamu, ktorý odvysielalala maďarská televízia RTL Klub.

"Je to veľké nešťastie a tragédia. S pokorou a výčitkami na celý život sa hlboko ospravedlňujeme rodinám pozostalých. Všetkých nás to veľmi mrzí. Moja dcéra je pripravená niesť plnú zodpovednosť za následky tejto tragédie," povedala matka vinníčky Eva Rezešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie