Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pojednávanie dcéry oceliarského magnáta odročili na september
Zdielať na

Pojednávanie dcéry oceliarského magnáta odročili na september

V pondelok - siedmeho júla mal v Budapešti zasadať odvolací súd v prípade obvinenej Košičanky, dcéry bývalého oceliarskeho magnáta Alexandra Rezeša.

V auguste 2012 spôsobila dopravnú nehodu, pri ktorej zomreli štyria ľudia. Pojednávanie však bude pokračovať až v septembri. Nový znalec totiž povedal, že do budúceho týždňa nestihne vypracovať znalecký posudok z rekonštrukcie tragickej nehody.

Päť znalcov

O tento úkon požiadal v poradí už piaty znalec v odbore dopravy, ktorý bol prizvaný k prípadu. Premávku zastavili na šesť hodín. Druhostupňový súd v Maďarsku nariaďuje rekonštrukcie len výnimočne, v tomto prípade sa však v noci zo soboty na nedeľu na parkovisku diaľnice M3 zišli nielen členovia súdu, právni zástupcovia, ale aj novoprizvaný súdny znalec.

"Ide o závažný prípad, pri nehode zomreli štyria ľudia, preto súd nariadil  rekonštrukciu," objasnil hovorca súdu v Budapešti János Koszta.
"Vykonáme zhruba štrnásť, pätnásť pokusov zameraných na viditeľnosť a dynamiku jazdy," doplnil súdny znalec Gergely Császar .

Súvisiace články

Najčítanejšie