Skoro jasno
14°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Obvinená Rezešová (36) na súde šokovala
Zdielať na

Obvinená Rezešová (36) na súde šokovala

V Budapešti pokračoval proces s dcérou bývalého oceliarskeho magnáta z Košíc, Evou Varholíkovou Rezešovou. Keďže sa hovorí o jej dlhodobých zdravotných problémoch, nebolo isté či vôbec pojednávanie bude. Napokon dcéra Alexandra Rezeša prišla a mnohých prekvapila svojou maďarčinou. Doteraz mala vždy tlmočníka.

Nič nepopiera

Na štvrtkovom pojednávaní druhostupňového odvolacieho súdu opäť exceloval obhajca obvinenej. Prehovorila aj samotná Košičanka a to dokonca po maďarsky. "Nikdy som nepopierala, že viem po maďarsky," povedala Rezešová.

Tlmočníka vraj potrebovala pri znaleckých posudkoch, kde bolo množstvo odborných a právnych výrazov a nechcela niečo zle pochopiť.

Zjavne vychudnutá Košičanka si na pojednávaní vypočula návrhy, ktoré súdu predkladali jej obhajca, právnik pozostalých i prokurátor.

Sudkyňa sa na úvod, na základe opisov postavy obvinenej Evy v médiách, venovala aj jej telesnej stavbe.

"Je chudá, ale podľa znalca to nie je problém, má takú postavu. Koľkí by chceli byť tenší a bojujú s nadváhou, ona také problémy nemá. Len musí normálne jesť a potom nebude chorá," povedala sudkyňa Sarlota Stubeczky.

Dvesto za hodinu

Žalobca žiadal zrušiť predchádzajúci rozsudok, právnička pozostalých chcela nového znalca z odboru dopravy. Košičanka podľa nej mohla ísť v osudnú noc až dvestokilometrovou rýchlosťou.

"Rozhodnutie prvostupňového súdu nie je neprimerane mierne," vyjadril sa obhajca obžalovanej Evy Péter Novák.

Zo začiatku sa zdalo, že obhajca dcéry Rezeša, Novák, obhajuje najmä znalca Melegha. Viac ako hodinu hovoril o zaujatosti voči jeho osobe, pričom zdôraznil, že jeho posudky protistrana jednoznačne nespochybnila. Nakoniec bol za prizvanie nového znalca.

"Je úplne jedno, koho súd prizve. Nech ten rozhodne, či sú tvrdenia pána Melegha a ostaných znalcov korektné, alebo nie," vyhlásil Novák.

"Nesmierne ľutujem, že sa táto hrozná nehoda stala. Hlboko súcitim s pozostalými, viem, že je to obrovská tragédia," povedala Rezešová.
"Toto ma bude sprevádzať do konca môjho života," dodala.

Sudkyňa nakoniec vylúčila posudok znalca Melegha, dala tak priestor novému. Ďalšie testy na alkohol, ktoré žiadala obhajoba, neodobrila a pojednávanie odročila na siedmeho júla.

Súvisiace články

Najčítanejšie