Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Luxus si už neužíva, Varholíková-Rezešová (36) je opäť za mrežami!
Zdielať na
Showbiznis

Luxus si už neužíva, Varholíková-Rezešová (36) je opäť za mrežami!

Dcéra bývalého slovenského ministra a oceliarenského magnáta Alexandra Rezeša je opäť za mrežami maďarského väzenia. Budapeštiansky súd v utorok večer totiž vyhovel prokurátorovi, ktorý sa odvolal voči pôvodnému rozhodnutiu, aby Eva na odvolací súd čakala v domácej väzbe.

Maďarské agentúry informovali, že Slovenska, ktorú súdia za mimoriadne tragickú dopravnú nehodu, pri ktorej uhoreli štyria ľudia, je už späť vo väzbe. Termín nového pojednávania zatiaľ nie je známy.

Dnes pritom pre maďarský denník Bors vyhlásil dopravný právny expert, že podľa neho existuje reálna šanca, že Evu Varholíkú-Rezešovú súd oslobodí. 

Expert to vysvetľoval tým, že chybu mohol spraviť aj vodič nákladiaku. Ten mal podľa informácií, ktoré odzneli počas súdneho procesu, skrížiť cestu celebritnej Slovenke. Následkom tohto incidentu malo dôjsť k tragickej dopravnej nehode. 

Prvostupňový súd síce tejto verzii neuveril, je však otázne, ako sa zachová odvolací súd. Varholíkovej-Rezešovej obhajca ako aj prokuratúra sa totiž proti rozsudku odvolali, čo znamená, že rozsudok nie je definitívny.

Rozhodujúcim dôkazom teda môže byť videozáznam, ktorý zachytáva situáciu na maďarskej diaľnici tesne pred nehodou. Ide o zábery priemyselnej kamery miestnej diaľničnej polície. POZRITE SI PRILOŽENÉ VIDEO.

Súd celebritnú Slovenku uznal 22. novembra vinnou zo smrti štyroch ľudí, ktorí zahynuli po tragickej nehode na maďarskej diaľnici. A to v auguste minulého roka. Prokurátor pre dcéru exministra dopravy vo vláde Vladimíra Mečiara pôvodne žiadal oveľa vyšší trest - až 13-ročné väzenie. Dostala však šesť rokov v domácom vezení, pričom rok si už odsedela vo vyšetrovacej väzbe. 

"Je mi veľmi ľúto a súcitím s pozostalými. Do konca života s tým musím žiť, stále sa cítim nevinná. Žiadam ctený súd, aby som bola oslobodená," hájila sa obvinená pred súdom pri svojej záverečnej reč. VIAC TU.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:55!

Zdroj: topstar.sk, Borso, noviny.sk

Zdielať na

Najčítanejšie