Novinky - 13.06.2014 14:15

Železný Sajfa (34) má novú lásku...Triatlon

Silvia Takácsová Autor: Silvia Takácsová | Zdroj: topstar.sk, TV JOJ - Nora Hamar-Ducká

"V prvom rade budem zápasiť sám so sebou. Ide totiž o triatlonový pretek," opisuje moderátor Sajfa. Musí preplávať dva kilometre v Liptovskej Mare, potom sadne na bicykel, prešľape 90 kilometrov a do cieľa dobehne, ak zdolá 21 kilometrov.

Drina každý deň

Moderátor sa na tento výkon poctivo pripravuje. Denne trénuje. "Trúfam si. Hovorí sa, kto sa bojí, nech nejde do lesa. Ale pred každým pretekom mám guču v hrdle a rozmýšľam, čo sa stane, ak to budem musieť vzdať," konštatuje.

Športu sa aktívnejšie začal venovať, keď mal presne 26 rokov. "Dostal som sa do toho pred tridsiatkou. Teraz mám tridsaťštyri, takže už mám niečo za sebou," dodáva.

Sám, sám, sám

Sajfa neobľubuje kolektívne športy, radšej sa spolieha sám na seba. "V individuálnom športe nemá človek ani inú možnosť. Uzavrieť sa do seba a točiť tými nohami, rukami a myslieť len na to, aby to dokončil," ozrejmuje.

Moderátor sa netají tým, že žiadne méty nemá. "Každý rok by som chcel absolvovať pár takýchto pretekov, ale najväčší benefit je, že sa dá s týmto športom aj cestovať. To sú tie veci, ktoré ma na ňom tak priťahujú," prezrádza.

Silvia Takácsová

Silvia Takácsová

Viac článkov od autora