Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tancujúci oslávenec Ladislav Chudík má neuveriteľných 90. rokov!
Zdielať na

Tancujúci oslávenec Ladislav Chudík má neuveriteľných 90. rokov!

Vysoká profesionalita, výnimočný talent, ale aj noblesa, láskavosť a ľudskosť. Toto všetko charakterizuj legendu slovenského herectva Ladislava Chudíka. Rodáka z Hronca oslávil počas populárnej inscenácie Tančiareň okrúhle narodeniny - neuveriteľných 90. rokov.

Tancujúci oslávenec

Herecká legenda Ladislav Chudík si od utorka nesie už deviaty krížik. Počas populárnej inscenácie Tančiareň sfúkol sviečky zo svojej narodeninovej torty.

"Takáto udalosť sa v divadle len tak nevidí a byť 70 rokov na javisku, ako je pán Chudík, to by sa nedalo neprísť," konštatuje herec Jozef Vajda.

"Verím, že aj my sa dožijeme akéto veku a sily. Je to obdivuhodné," uznáva herečka Diana Mórová.

Dlhé roky je tanečnou partnerkou Ladislava Chudíka Emília Vášaryová. Tá si ho nevedela vynachváliť. "Je to veľký herec, úžasný kolega a láskavý priateľ," prezradila herečka.

Šarmantný elegán sa rozhodol osláviť svoje okrúhliny priamo na doskách. "Nemal som trému, ale bol som nervózny. Už som si nemyslel, že si zahrám v Tančiarni," priznáva oslávenec.

Splnený sen

Aj napriek prehliadnuteľných ťažkostiam, ktoré idú s vekom, je v dobrej kondícii a účinkovanie je mu najmä potešením. "Chvíľami som sa tešil, že mi to ide a vzápätí som sa pýtal sám seba, či neviem aj viac," vtipkuje maestro.

Pre herca je najdôležitejšia odozva publika, ktoré si Tančiareň rado pozrie a dokonca aj opakovane. Aj v narodeninový deň bola sála vypredaná. "Čítam v tvárach a očiach, že neboli sklamaní. Teší ma to," priznáva Chudík.

Oslávenec na seba dokonca bonzol aj svoj splnený sen. "Mne sa splnil sen už v Kremnici, keď ma označili, že ako ochotník som bol dobrý a dostal som možnosť hrať v Slovenskom národnom divadle," spomína oslávenec.

Súvisiace články

Najčítanejšie