Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Maestro Ladislav Chudík (89): Môj boj s chorobami...
Zdielať na
Showbiznis

Maestro Ladislav Chudík (89): Môj boj s chorobami...

Zdroj: ISIFA

Nefňukať a nepoddávať sa! To je hlavné motto zaslúžilého umelca Ladislava Chudíka v časoch, keď ho chmatne nejaké „pliaga“... Čo mu ešte dodáva silu, keď je chorľavý?

„Ono je to všetko veľký zápas. Človek to musí v prvom rade prijať.  Uvedomiť si, že ide do boja,“ tvrdí Ladislav Chudík o svojich zápasoch s rôznymi chorobami.

V minulosti prekonal zápal žalúdka a potrápil ho aj pasový opar. Kým sa dostal úplne do formy, trvalo to dva roky. Naposledy tiež vyšla správa o tom, že majstra museli náhle odviesť z predstavenia Tančiareň, pretože sa mu priťažilo. On ale bojuje ďalej.

„Človek sa nesmie vzdať len preto, lebo to zo začiatku nejde,“ prízvukuje slávny umelec. A jeho recept na to, ako ten boj zvládnuť?

„Je vhodné nájsť si nejakú činnosť, ktorú si človek obľúbi a bude sa z nej tešiť. To môže byť napríklad štúdium, atletika, rôzne druhy iných športov, divadlo, film. Jednoducho hocičo, z čoho bude mať radosť a kvôli čomu sa popasuje aj s chorým telom. Základ je nevzdávať sa!,“ znovu opakuje legendárny herec, ktorý celý život miloval a stále miluje divadlo. To vždy bolo, je a aj bude jeho najsilnejším a najúčinnejším liekom.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:35!

Zdroj: Ivana Šišková

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie